Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Basis voor uitwerking toetsingskader in elf aanbevelingen

Gepubliceerd op 12-07-2024
De afgelopen weken is in sneltreinvaart heel veel constructieve en zinvolle inbreng verzameld om een aanvullend toetsingskader voor internationale samenwerking te kunnen opstellen. Via rondetafelgesprekken, een townhallmeeting en via het digitale platform Denk Mee zijn talrijke reacties binnengekomen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Op basis daarvan heeft een onafhankelijke werkgroepExterne link elf aanbevelingen gedaan aan het College van Bestuur en de decanen. Na de zomer zullen deze verder worden uitgewerkt.

Zorgvuldigheid boven snelheid

Duidelijk is dat de eerste goede stap gezet is op weg naar een verbeterd kader. 'Door ieders inzet is er een basis voor de aanvulling van het toetsingskader gelegd. De reacties uit onze academische gemeenschap onderschrijven dat zorgvuldigheid hier boven snelheid gaat. Na de zomer pakken we de draad weer op en ook dan organiseren we nog momenten waarop de academische gemeenschap kan reageren,' zegt rector magnificus Peter-Paul Verbeek.

In gesprek blijven

Verbeek: 'Ik ga ervan uit dat we, ook als het kader klaar is, steeds in gesprek blijven over de manier waarop we het kader met aanvullende criteria in de wetenschappelijke praktijk toepassen. De UvA had al veel aandacht voor de ethische dimensies van onze wetenschappelijke samenwerkingen, en de situatie in de wereld vraagt erom dat we onze kaders steeds kritisch blijven bekijken.'

Bekijk de elf aanbevelingen (pdf)