Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Stapel wegwerpbekers

Aanpassingen in UvA-restaurants door Single Use Plastics-wetgeving

Gepubliceerd op 01-02-2024
Het verwijderen van wegwerpbekers was de eerste stap in aanpassingen door de Single Use Plastics-wetgeving. Vanaf 2024 zijn er aanvullende regels voor plastic verpakkingsmaterialen van eten en drinken. De restaurants* van de UvA gaan uiterlijk 1 maart over op alternatieven voor deze verpakkingen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Waar een herbruikbaar alternatief niet mogelijk is, worden suikerriet verpakkingsmaterialen gebruikt. Smoothies en sappen zitten voortaan in karaffen. Net zoals voor koffie en thee moet je ook hiervoor je eigen beker meenemen. 

Veranderingen in aanbod eten en drinken

Sommige producten verdwijnen door de regelgeving uit onze restaurants* of maken plaats voor een ander product. Eten en drinken wat verpakt is in hard plastic mogen we helaas niet meer verkopen. Daarom wordt Starbucks ice-coffee en sommige zuivelproducten niet meer verkocht maar kan je kwark en yoghurt vanaf maart uit een grote schaal scheppen.

*met uitzondering van de Grab&Go kiosken in REC A en Lab42.