Welke opleiding volg je?
Informatie

De openingstijden van de UB op 18, 19 en 20 mei kunnen afwijken. Ga naar uva.nl/studieplekExterne link voor actuele informatie.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

De openingstijden van de UB op 18, 19 en 20 mei kunnen afwijken. Ga naar uva.nl/studieplekExterne link voor actuele informatie.

30 april thuis studeren door stroomafsluiting Science Park

Gepubliceerd op 17-04-2024 15:00
Op 30 april a.s. gaat onze netbeheerder Liander onderhoud uitvoeren aan haar infrastructuur. Dit betekent dat er geen stroom zal zijn in SP904 (alle bouwdelen, incl. kassen) en Lab42.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

We verzoeken iedereen die dag thuis te werken of studeren. Toegang tot het gebouw is een uitzondering, alleen voor mensen die apparatuur aan/uit komen zetten. Er wordt niet in het gebouw gewerkt aan onderzoek/onderwijs tijdens de stroomafsluiting. Moet je in het gebouw zijn op 30 april om apparatuur aan/uit te zetten, meld je dan vooraf aan bij GAM (GAM-science@uva.nl). Bij toestemming kun je op de dag zelf je aanmelden bij de hoofdingang van SP904/receptie. Andere toegangsdeuren zijn gesloten.

Wat gaat er gebeuren?

Alle stroom gaat eraf, gefaseerd vanaf 7 uur ’s ochtends. We streven ernaar de stroom weer vanaf 15 uur gefaseerd aan te zetten. De verwachting is dat rond 17 uur de stroom weer aangesloten is.

Voorzie je problemen, meld je dan z.s.m. bij GAM. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het gecontroleerd aan- en uitzetten van apparatuur. Uitzetten moet dus vóór 30 april, en aanzetten kan op 30 april vanaf ca. 15-17 uur.

Het noodstroomnetwerk zal in werking treden. De apparatuur die daarop is aangesloten blijven operationeel. Check daarom ook of de juiste apparatuur op het noodstroomnetwerk is aangesloten.

De onderzoekservers in onze serverruimte gebouw D gaan in principe allemaal uit, uiteraard gecontroleerd. Omdat ook veel van de SER ruimtes uit gaan zal ook de communicatie met deze servers nauwelijks mogelijk zijn.

Waarom dit onderhoud?

Met dit onderhoud wil Liander ervoor zorgen dat het elektriciteitsnet waar de UvA op is aangesloten en alle andere gebruikers in onze omgeving stabiel en veilig blijft. Op deze manier blijft de kans op storingen in het elektriciteitsnet in onze omgeving zo klein mogelijk. Het is daarom belangrijk dat dit onderhoud gedaan wordt, waarbij deze keer ook het verdeelstation wordt meegenomen. Liander heeft aangegeven dat tijdens het onderhoud geen stroom beschikbaar is voor de gebouwen op ons deel van het Science Park. Het Nikhef gedeelte waar ook ASP107 staat valt hierbuiten. Daar blijft de netspanning wel gehandhaafd.