Welke opleiding volg je?
Informatie

De openingstijden van de UB op 18, 19 en 20 mei kunnen afwijken. Ga naar uva.nl/studieplekExterne link voor actuele informatie.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

De openingstijden van de UB op 18, 19 en 20 mei kunnen afwijken. Ga naar uva.nl/studieplekExterne link voor actuele informatie.

Word jij de nieuwe studentassessor FNWI?

Gepubliceerd op 17-10-2023 12:54
Ben jij geïnteresseerd in bestuurlijke processen en onderwijsbeleid? En zoek je naar een uitdagende functie die ook nog eens goed staat op je CV? Dan is de functie van studentassessor echt iets voor jou!
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Als studentassessor van de FNWI praat jij met het directieteam van de faculteit vanuit het perspectief van een student. Het is jouw taak om te monitoren wat er gebeurt op de faculteit en te beoordelen of dit invloed kan hebben op studenten. Je kunt ook zelf zaken agenderen die spelen bij studenten zodat het directieteam weet wat er leeft. Om dit te doen is het belangrijk dat jij contact onderhoudt met de opleidingscommissies, studieverenigingen en de studentenraad. Daarnaast zit jij in een netwerk met alle bèta studentassessoren van Nederland. Zo kun je landelijke ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderwijs volgen en dit weer terugkoppelen naar de faculteit.

Je zult tussen de 8 en 10 uur per week met de functie bezig zijn. Je krijgt hiervoor een aanstelling bij de UvA en dus ook een salaris. Mocht je meer willen weten, neem dan contact op met de Facultaire StudentenraadExterne link of met de huidige studentassessor, Dave van WijkExterne link.

De studentassessor...

 • woont de vergaderingen van het directieteam bij;
 • functioneert onafhankelijk en neemt vanuit het perspectief van een student deel aan de besprekingen in het wekelijks overleg van het directieteam;
 • verdiept zich in voorkomende gevallen in onderwerpen die geagendeerd (zouden kunnen) worden;
 • kan deel uitmaken van facultaire commissies;
 • is en blijft door het onderhouden van contacten met o.a. opleidingscommissies, studieverenigingen en de Facultaire studentenraad zo goed mogelijk op de hoogte van wat er onder studenten leeft;
 • participeert in het netwerk van de UvA- en de bèta-assessoren.

Jouw profiel

De studentassessor is een student(e) die

 • is ingeschreven bij een bachelor- of masteropleiding van de FNWI en zit minimaal in het tweede jaar van de bachelor;
 • vanuit eigen ervaring een goed beeld heeft van het onderwijs en van zaken die studenten in de faculteit betreffen;
 • ervaring of aantoonbare interesse heeft in bestuurlijke processen en onderwijsbeleid;
 • gevoel heeft voor verantwoordelijkheid en verhoudingen;
 • beschikt over een relevant netwerk binnen en buiten de faculteit of in staat is een netwerk in korte tijd op te bouwen;
 • de Nederlandse taal zowel schriftelijk als woordelijk uitstekend beheerst, omdat de vergaderingen en de vergaderstukken van het directieteam in het Nederlands zijn.

Solliciteren kan tot 5 november, lees meer over de vacatureExterne link