Welke opleiding volg je?
Informatie

De openingstijden van de UB op 18, 19 en 20 mei kunnen afwijken. Ga naar uva.nl/studieplekExterne link voor actuele informatie.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

De openingstijden van de UB op 18, 19 en 20 mei kunnen afwijken. Ga naar uva.nl/studieplekExterne link voor actuele informatie.

Tip! Gebruik UvA-software gratis via apps.uva.nl

Gepubliceerd op 11-04-2023 18:27
Heb je specifieke software, zoals SPSS of Atlas.ti, nodig voor een bepaald vak? Doe niet moeilijk en werk via apps.uva.nl met deze software, gewoon op je eigen computer.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Apps.uva.nl is de virtuele werkplek van de UvA. Je kunt het vergelijken met een UvA-computer in de cloud die je overal en met elk apparaat kunt benaderen. Daarmee heb je dan toegang tot je eigen bestanden, maar ook apps en software die op een UvA-computer staan. Op die manier hoef je zelf geen dure software aan te schaffen.

Ga direct naar apps.uva.nlExterne link

Veelgebruikte software 

Op apps.uva.nl vind je onder meer:

  • SPSS: gegevensanalyse en statistische modellering
  • ArcGIS Pro: voor het beheren, verwerken, analyseren en delen van luchtfoto's en satellietbeelden
  • Atlas.ti: kwalitatieve data-analyse, ontworpen om onderzoekers te helpen grote hoeveelheden ongestructureerde gegevens te analyseren
  • MatLAb: omgeving voor numerieke berekening, visualisering en programmeren
  • Power BI:  gegevens uit verschillende bronnen verzamelen, transformeren en visualiseren in interactieve rapporten en dashboards

Meer informatie en instructies

Je kunt via de browser (apps.uva.nlExterne link) gebruikmaken van de virtuele werkplek met alle UvA-software, maar je kunt de virtuele werkplek ook op je eigen apparaat downloaden. Dat kan handig zijn wanneer je een stabielere verbinding nodig hebt of als je het wil koppelen aan je eigen opslag die niet in de UvA-cloud staat. Instructies vind je hier.

Contact

Servicedesk ICT Services

De Servicedesk ICT Services helpt bij vragen en problemen op het gebied van ICT.

Contactgegevens

De Servicedesk ICT Services is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

phoneBellen+31 (0)20 525 1402