Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
koffiebonen

Nieuwe koffie in de koffieautomaten

Gepubliceerd op 07-06-2023 09:00
Binnen de komende weken zit in de koffieautomaten van de UvA een nieuwe koffieblend! Zodra de oude voorraad op is, worden de automaten gevuld met deze nieuwe mix van koffiebonen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

De oude koffie werd de afgelopen maanden minder goed gewaardeerd door veel studenten en medewerkers. Voornamelijk de wat zuurdere smaak van de koffie werd hierin als terugkoppeling gegeven. Daarom is de koffieleverancier Maas samen met de UvA opzoek gegaan naar een andere en meer toegankelijke smaak koffie voor alle studenten en medewerkers. Een hele klus, want ja, smaken verschillen. 

Tijdens verschillende proefrondes werd de smaak van de blend telkens iets aangepast waarna uiteindelijk het beste smaakprofiel ontstond. Deze nieuwe koffieblend werd door (gecertificeerde) koffie experts verkozen als meest toegankelijk en beste alternatief voor de huidige koffie.

Wat is het verschil?

De nieuwe koffie is zoeter en voller, heeft meer chocoladetonen en is minder fruitig en zuur. De nieuwe bonen komen net als voorheen volledig uit Ethiopië uit het gebied Anderacha waar ze ook worden gebrand en verpakt. Daardoor blijft vrijwel de hele waardeketen in Ethiopië in plaats van West Europa en krijgt de koffieboer er goede en eerlijke prijs voor.  

Proef zelf!

Wanneer de nieuwe koffie op jouw locatie in de koffieautomaat zit is afhankelijk van de voorraad oude koffiebonen. Maar dit zal in ieder geval binnen enkele weken gebeuren. Op de koffieautomaat staat met een sticker aangegeven of de nieuwe koffie er al in zit. We organiseren een aantal locaties een proefsessie. Je kan dan de nieuwe koffie gratis proeven, meer uitleg krijgen over de nieuwe koffieblend en nog eens de oude koffie proeven om te vergelijken. 

Proefsessies vinden plaats op dinsdag 4 juli:

- Van 09.00 tot 12.00 uur in het restaurant van het Science Park 904
- Van 13.00 tot 16.00 uur in het restaurant van Roeterseilandcampus (REC H)

sticker nieuwe koffie
Let op deze sticker op de koffieautomaat, dan weet je of de nieuwe koffie al in de automaat zit.