Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Milo Cornelissen wint UvA-scriptieprijs 2023

Gepubliceerd op 03-07-2023 17:15
Uit handen van Hans Romijn, de juryvoorzitter van de UvA-scriptieprijs 2023, ontving FNWI-alumnus Milo Cornelissen de UvA-scriptieprijs 2023.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

In zijn masterscriptie worden nieuwe methoden beschreven voor het maken van een uniek type verstrengelde moleculen die rotaxanen worden genoemd. De jury is erg onder de indruk van het baanbrekende werk van deze exceptionele student en roemt zijn fundamentele onderzoek: “Fundamenteel onderzoek met mogelijke invloed op energievoorziening/groene waterstof.” 

Juryvoorzitter UvA-scriptieprijs 2023 Hans Romijn, Decaan Faculteit der Tandheelkunde, reikte de UvA-scriptieprijzen uit. Abdelkader Benali presenteerde de feestelijke uitreiking in SPUI25.  

Over de UvA-scriptieprijs 

Elk jaar dingen tientallen talentvolle studenten mee naar de scriptieprijs. De facultaire leescommissies kiezen de faculteitswinnaars. Uit de zeven finalisten kiest de jury, die bestaat uit de decanen van de faculteiten, de uiteindelijke winnaar. Deze winnaar ontvangt 3.000 euro. De overige (facultaire) winnaars ontvangen ieder 1.000 euro.  

Lees het interview met Milo CornelissenExterne link