Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Overview van keuzevakken

Laatste kans om je in te schrijven voor deze keuzevakken

Gepubliceerd op 16-10-2023
Wil jij je toch inschrijven voor een keuzevak in het komende semester? Dan is dit je laatste kans! Vanaf vandaag 16 oktober tot 23 oktober is het mogelijk om je via GLASS aan te melden voor drie interdisciplinaire keuzevakken die dit najaar gegeven zullen worden. We lichten ze hier uit.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Global Digital Cultures 

Digitalisering transformeert onze cultuur. Digitale platforms en mobiele apps, zoals TikTok, YouTube, Tinder, Instagram, Netflix, het Russische platform VK en de Chinese WeChat en Tantan, hebben een belangrijke rol in de productie, verspreiding, consumptie en het monetiseren van onze cultuur. Hoe kunnen we deze veranderingen begrijpen terwijl ze bezig zijn? Deze cursus introduceert je vanuit een interdisciplinair perspectief in nieuwe digitale technologieën en praktijken om deze vraag aan te pakken. We zullen theoriën onderscheiden en verbinden uit mediastudies, geografie, sociologie, antropologie en politicologie. Dit vak is 6 ECTS en wordt gegeven van november 2023 tot december 2023.

Lees meer over Global Digital CulturesExterne link

The Eternal Pursuit of Happiness

Niets is zo inherent menselijk als streven naar geluk. Vroeger zochten we advies bij filosofen en kerkvaders, maar nu gebruiken we wetenschap en technologie. Hoe beïnvloeden deze moderne middelen onze zoektocht naar geluk? En in hoeverre is onze welvarende westerse samenleving, gedreven door consumptie en individualisme, geschikt voor deze zoektocht? Welke alternatieve ideeën en praktijken bestaan er? In deze cursus onderzoeken we hedendaagse concepten en praktijken van geluk, waaronder de rol van dopamine in de hersenen, digitale gezondheid, filosofieën over het goede leven uit het oosten en zuiden, de medicalisering van geluk en het verdwijnen van het noodlot. Onder leiding van gastdocenten en experts ga je op zoek naar begrip van de complexe aard van geluk en breng je dit in de praktijk met een persoonlijk experiment. Dit vak is 6 ECTS en wordt gegeven van oktober 2023 tot januari 2024.

Lees meer over The Eternal Pursuit of HappinessExterne link

Degrowth

Hoe is economische groei verweven met de sociale, milieu- en financiële onrust van de afgelopen decennia? Kunnen we een stabiele en welvarende economie hebben die niet groeit? De Degrowth-beweging biedt een radicale en alternatieve visie die geput is uit een reeks onorthodoxe intellectuele en filosofische tradities, zoals politieke ecologie, ecologische economie, eco-Marxisme en post-ontwikkeling. In deze cursus worden deze inzichten samengebracht om ons te confronteren met onze eigen vooroordelen met betrekking tot groei, grenzen, geld, levenskwaliteit en meer. Dit vak is 6 ECTS en wordt gegeven van november 2023 tot januari 2024.

Lees meer over DegrowthExterne link

Meld je aan via GLASSExterne link. Er zijn beperkte plekken beschikbaar.

Contact

IIS Keuzeonderwijs

Contactgegevens

envelopeStuur een e-mailkeuzeonderwijs-iis@uva.nl