Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Students with reusable cup

Koffie of thee? Eigen beker mee!

Gepubliceerd op 28-08-2023
Misschien heb je het nieuws al eerder voorbij zien komen. Vanaf 4 september zeggen we vaarwel tegen de wegwerpbeker op de UvA en gaan we over op ‘Bring Your Own’. Begin daarom dit studiejaar met een nieuwe gewoonte; Wil je koffie of thee? Neem je eigen beker mee!
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Sleutels, check. Mobiel, check. Beker, check! 

Voortaan ga je niet meer de deur uit zonder je eigen herbruikbare beker. Het is even wennen maar het levert ook veel op voor het milieu. Afgelopen jaar gebruikten we bij de UvA ruim 2 miljoen wegwerpbekers! Na gemiddeld 10 minuten verdwijnen ze alweer in de afvalbak. Dat is nu verleden tijd! Een herbruikbare beker kan je keer op keer gebruiken en dat scheelt, als we het allemaal doen, een hele hoop afval. 

Heb je geen beker?

Van 4 tot en met 8 september geeft de UvA een aantal gratis herbruikbare bekers weg aan UvA studenten. Deze zijn dan op te halen bij speciale stands op verschillende locaties van de UvA bij het tonen van je collegekaart. Bekijk hier waar je deze beker kan ophalenExterne link, op=op.   

Daarnaast kan je een herbruikbare beker kopen bij de restaurants, espressobars en SchoolSupply automaten. 

Vragen? 

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met de Servicedesk FS, via servicedesk-fs@uva.nlExterne link of bel +31 (0)20 - 525 1403.