Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Foto's afvalscheiden

Het nieuwe jaar in met betere recycling!

Gepubliceerd op 13-12-2023
Begin januari worden de afvalbakken op de UvA een tikkeltje anders. De bak voor wegwerpbekers en wegwerpservies maakt plaats voor twee aparte bakken voor Rest en Plastic. Deze aanpassing maken we zodat we nog beter kunnen recyclen en ook omdat we geen wegwerpbekers meer hebben op de campus.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

De indeling van de afvalbakken op de UvA wordt vanaf januari als volgt: 

1. GFT & Etensresten (zoals voorheen)
2. Rest & Blik
3. Plastic & Drankpakken
4. Papier (zoals voorheen)

Wegwerpbekers en wegwerpservies komen steeds minder voor op de campus. Heb je toch een beker of wegwerpbordje voor de afvalbak? Dan kan deze in de bak ‘Rest & Blik’.  

Blik gaat vanaf januari niet meer bij Plastic maar bij ‘Rest & Blik’. Onze afvalverwerker haalt het blik met magneten uit het afval.     

Don’t waste your waste

Als iedereen afval in de juiste bak gooit, kunnen we 96% van het afval recyclen. Maar als bijvoorbeeld een plastic verpakking in de GFT bak belandt kan de hele bak worden afgekeurd. Het afval kan dan niet worden gerecycled. Zonde! Draag bij aan betere recycling op de UvA en gooi je afval in de goede bak.

Maar wat hoort waar?

Om het makkelijker te maken hebben we foto’s gemaakt van welk afval in welke bak hoort. Deze komen bij de afvalbakken in januari. Ook kan je in de AZ lijst binnenkort een uitgebreide lijst vinden van welke afval items waar horen. Help mee het afval op de UvA beter te recyclen. Maak van jouw afval een waardevolle grondstof en gooi het in de goede bak.

foto's van afval