Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Illustratie afval scheiden

Draag bij aan betere recycling op de UvA

Gepubliceerd op 22-05-2023 09:00
Bij de UvA zijn we al een tijdje goed op weg met het scheiden van afval. Op dit moment gebruiken we hiervoor vier verschillende bakken. Het afval uit deze bakken wordt apart opgehaald en gerecycled tot nieuwe grondstoffen en producten. Daardoor kunnen we ruim 70% van het afval recyclen. Maar het kan nog beter. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Help mee en gooi je afval in de goede bak 

Deze week is de Week Zonder Afval, een mooi moment om even stil te staan bij hoe het afval scheiden op de UvA ook alweer moet. Als iedereen afval in de juiste bak gooit, kunnen we namelijk wel 96% van het afval recyclen. Maar als een plastic verpakking in de GFT bak belandt kan de hele zak worden afgekeurd. Het afval in die zak wordt dan niet gerecycled. Zonde! 

Wat moet ook alweer in welke bak? Bij iedere bak staat wat je erin kunt gooien. Check hier een volledige lijst per afvalbak. (pdf) Help mee het afval op de UvA beter te recyclen. Maak van jouw afval een waardevolle grondstof en gooi het in de goede bak. 

Meer weten over afval scheiden op de UvA?  

Lees hier meer over wat we van jouw afval maken en hoe we dat doenExterne link.  

Contact

Facility Services

Facility Services regelt verschillende voorzieningen op de campus. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor vragen over de collegekaart, het reserveren van ruimtes of facilitaire zaken rondom evenementen.

Contactgegevens