Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Join the UvA Create a Course Challenge

Create a Course Challenge 2023 van start

Gepubliceerd op 11-09-2023 09:00
Heb jij een origineel idee voor een aanvulling op het curriculum van de UvA? Met het begin van het studiejaar barst de Special Edition van de Create a Course Challenge: Future Change los! Het IIS daagt alle UvA-studenten uit om ideeën voor een nieuw, interdisciplinair keuzevak in te sturen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Leuk, uitdagend en betekenisvol onderwijs

Ieder jaar organiseert het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) de UvA Create a Course ChallengeExterne link, waarbij jij als student kunt meedenken over hoe onderwijs het beste georganiseerd kan worden, welke onderwerpen en werkvormen aan bod zouden moeten komen en welke rol studenten en docenten hierbij spelen. 

Met deze challenge word je als student uitgedaagd om buiten gebaande paden te treden en na te denken over hoe onderwijs leuk, uitdagend en betekenisvol kan zijn. 

Special Edition: Future Change 

De wereld verandert en onderwijs verandert mee. De toekomst vraagt om innovatieve oplossingen voor actuele uitdagingen. Voor deze special edition van de challenge ligt de nadruk dan ook op het bijdragen aan de veranderingen die de maatschappij nodig heeft. Verandering is een breed begrip dat vanuit allerlei invalshoeken kan worden benaderd, zoals op technologisch, economisch, ecologisch, politiek, sociaal, psychologisch en filosofisch vlak. Denk bij het ontwikkelen van jouw vak out of the box en vanuit verschillende disciplines. 

Hoe werkt het?

Stuur een eerste versie van jouw idee in vóór 10 oktober via het online formulierExterne link

Daarna krijg je tot 1 november de tijd om jouw vakidee verder uit te werken met behulp van het Plan van Aanpak dat je per mail zult ontvangen. Onze curriculumontwikkelaars selecteren uit alle inzendingen de tien beste ideeën, waar alle UvA-studenten en -medewerkers vervolgens op kunnen stemmen tussen 8 en 15 november.

De vijf ideeën met de meeste stemmen worden tijdens de live finale op 23 november gepitcht. Die avond kiest de jury één winnaar, die daarna samen met het IIS direct aan de slag gaat met het verder ontwikkelen van het vak. Het winnende vak wordt volgend studiejaar als IIS-keuzevak aangeboden aan de hele UvA community. 

Benieuwd naar het winnende vak van een vorige editie van de Create a Course Challenge? Lees het interview met Wytze Walstra en Sacha Brons over hun vak: 'Food Forestry: Experiencing the Future of Nature and Agriculture'.Externe link

Heb jij een origineel idee voor een nieuw vak? Dit is jouw kans om jouw visie op onderwijs te realiseren! Stuur een eerste versie van jouw idee in vóór 10 oktober via het online formulierExterne link

Contact

IIS Keuzeonderwijs

Contactgegevens

envelopeStuur een e-mailkeuzeonderwijs-iis@uva.nl