Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Campusleesclub rondom Confrontaties van Simone Atangana Bekono

Gepubliceerd op 20-03-2023 18:10
Schrijver Simone Atangana Bekono is dit studiejaar als honorary fellow aan de faculteit verbonden. Ter gelegenheid van haar benoeming wordt dit voorjaar op initiatief van Everdien Rietstap en Gaston Franssen voor het eerst een leesclubtournee georganiseerd, waarvoor haar alom geprezen debuutroman Confrontaties is geselecteerd.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

De roman 'Confrontaties' van Simone Atangana Bekono staat in april en mei centraal bij acht verschillende leesclubbijeenkomsten en een slotbijeenkomst. De leesclubs worden geleid door verschillende moderatoren van de faculteit die vanuit hun expertise met studenten en medewerkers in gesprek gaan over de roman. Bij elke campusleesclub staat een ander thema centraal; mocht je tijd en zin hebben, dan kun je je voor meerdere sessies aanmelden. Om je op de leesclub voor te bereiden, kun je de roman nu al bestellen.

Bestel hier de roman voor de speciale prijs van €5Externe link.

Meld je hier aan voor een of meerdere Campusleesclub-bijeenkomstenExterne link.

Op maandagavond 22 mei wordt de reeks feestelijk afgesloten. Op deze avond presenteren we de verschillende leesclubperspectieven aan Simone Atangana Bekono. Ook komt ze zelf aan het woord en is er ruimte voor andere optredens.  

Leesclubagenda

Over Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) debuteerde met de bundeling van gedichten en brieven 'Hoe de eerste vonken zichtbaar waren' (2017). Deze werd in 2018 bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 met het Charlotte Köhler Stipendium. In 2020 verscheen haar lovend ontvangen debuutroman 'Confrontaties' die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2021 en bekroond met de Hebban Debuutprijs, het Beste boek voor jongeren en de Anton Wachterprijs 2022 voor het beste literaire prozadebuut. De Volkskrant riep haar uit tot het literaire talent van 2020 én 2021. Op dit moment werkt Atangana Bekono mee aan de verfilming van haar debuut. Recent verscheen van haar hand het Brabants Boek Present 'Zo hoog de zon stond' (2022). Ook schreef ze afgelopen jaar columns voor NRC en voor het Zomer Magazine van de Volkskrant en is ze begin dit jaar toegetreden tot de redactie van literair tijdschrift De Revisor.