Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Bijbaantje of vakantiebaantje? Check of je geld terugkrijgt van de Belastingdienst!

Gepubliceerd op 29-03-2023 15:27
Heb of had je een bijbaan? Dan betaal je belasting zonder dat je het merkt. Je werkgever betaalt jou, maar tegelijkertijd ook belasting namens jou. Van dat geld kun je vaak een deel terugkrijgen als je aangifte inkomstenbelasting doet.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Je kunt tot 5 jaar terug geld terugkrijgen en dat kan zo oplopen tot een paar honderd euro. Doe voor elk jaar dat je een bijbaantje had aangifte inkomstenbelasting en stuur ‘m in.

Wil je precies weten hoe het zit met belasting als je werkt? Kijk dan op belastingdienst.nl/jongerenExterne link. Daar staat alles over aangifte doen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet te veel belasting betaalt. Met de aangifte-app van de Belastingdienst check je of je geld terugkrijgt en doe je aangifte inkomstenbelasting over het afgelopen jaar. In de app zijn bijna al jouw gegevens al voor je ingevuld. Jij hoeft ze vaak alleen nog maar te controleren. 

Download daarom meteen de app in de App StoreExterne link of Google PlaystoreExterne link en log in met je DigiD. Zo geregeld! Wil je over andere jaren aangifte doen? Ga dan via belastingdienst.nl/jongerenExterne link naar het online aangifteprogramma Mijn Belastingdienst.

Als je het jaarlijks vóór 1 april doet, dan staat het geld meestal al aan het begin van de zomervakantie op je rekening. Lukt dat niet, dan kan je het doen wanneer het jou uitkomt. Meestal staat het dan binnen 3 maanden op je rekening.