Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

USC opent 7e locatie: USC School of Boxing

Gepubliceerd op 18-10-2022 14:14
Op donderdag 3 november opent USC een 7e locatie in Amsterdam Zuidoost, aan de H.J.E. Wenckebachweg: USC School of Boxing. Het USC is het sportcentrum voor studenten en medewerkers van de UvA en de HvA. Deze nieuwe locatie is uitsluitend bedoeld voor het (kick)boksen. Ook buurtbewoners zijn welkom.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Volgens USC-locatiemanager Arjan Petersen werd de vraag naar de bokslessen zo groot dat een vaste locatie al lang op het verlanglijstje stond. ‘Het boksen is extreem populair geworden de laatste jaren. De ruimte die we op hoofdlocatie Universum hadden, werd te klein’, zegt Petersen.

Boksbaas Stef maakt dienst uit in USC School of Boxing 

De ster van de boksschool is boksbaas Stef van Gelderen. Stef heeft een knaller van een leverstoot in huis. Op zijn 16e stapte hij er voor het eerst de ring mee in, op zijn 18e werd hij er regionaal kampioen van Noord-Holland mee. Bijna 10 jaar later werd hij Nederlands kampioen kickboksen. Nu leert de boksbaas het (kick)boksen, de leverstoot en vooral hoe je hem moet ontwijken aan studenten op de USC School of Boxing in het Bajeskwartier in Amsterdam Zuidoost.

Lage drempel 

De komende jaren werkt de school toe naar een ledenbestand van ongeveer 500 leden, in de zaal kunnen ongeveer 48 boksers tegelijkertijd sporten. Het goedkoopste proefabonnement start bij €7,50, voor drie lessen. Die prijs is bewust laag gehouden. Petersen: ‘Zo houden we de drempel om te komen sporten zo laag mogelijk.’