Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
LAB42, Science Park 900

Science Park: Meer dan 200 studieplekken in splinternieuw LAB42

Gepubliceerd op 05-09-2022 11:58
LAB42 is de nieuwe hub voor talentontwikkeling op het gebied van Digitale Innovatie en AI in Science Park. De Bibliotheek heeft hier 225 nieuwe studieplekken gerealiseerd met oog voor de verschillende behoeften van studenten. Het aanbod varieert van levendige plekken om met anderen te kletsen tot rustige plekken om je af te zonderen van de wereld.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

De nieuwe studieplekken zijn verspreid over de eerste drie verdiepingen van het gebouw. Direct bij binnenkomst kan je plaatsnemen in het atrium, waar verschillende zitjes zijn gemaakt om koffie te drinken en bij te praten met medestudenten. Er zijn ook tafels en banken voor groepswerk in de open ruimte. Het atrium heeft veel groen en natuurlijke lichtinval. Vanuit het atrium heb je uitzicht op veel verschillende werkplekken op de overige verdiepingen.

Muistil

In de buitenschil van het gebouw bevinden zich plekken voor geconcentreerd werken, in grotere rustige ruimtes, met uitzicht op de campus. Op alle drie de verdiepingen is er ruimte voor geconcentreerd werken; maar hoe hoger je in het gebouw komt, hoe groter het aanbod van dit soort studieplekken.

Over het ontwerp

“Wat opvalt is dat LAB42 een zeer kleurrijk en licht interieur heeft. Dit is het werk van architectenbureau Studio Groen+Schild. Studenten hebben meegedacht over indeling en meubilair. Hierdoor heeft elke studieplek een stopcontact, zijn er comfortabele stoelen en geen krukken zonder rugleuning”, vertelt Marloes van Wagtendonk, Projectmanager Innovatieve Library Learning Spaces binnen de Bibliotheek.

Work in progress

De komende weken worden de laatste meubels geplaatst. Maak je dus geen zorgen als er nog te weinig stopcontacten in de tafels zitten en het meubilair er saai uitziet. “Wat er nu staat, wordt grotendeels vervangen, dus het beste moet nog komen”, belooft Marloes.

Science Park

Met de realisatie van Library Learning Space LAB42 biedt de Bibliotheek in totaal circa 725 studieplekken verspreid over Science Park. Daarnaast kunnen studenten gebruik maken van de diensten en collectie van de Bibliotheek, de samenwerkings- en projectruimtes; de extra studieplekken in collegezalen (Reserveren kan via Mapiq) en de horecavoorzieningen op de campus.

Let op: vrijdagmiddag 9 september en donderdagmiddag 22 september zijn de studieplekken in LAB42 niet toegankelijk.

Meer informatie over de openingstijdenExterne link 

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens