Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Nieuwe Universteitsbibliotheek

Nieuwe UB: Studenten kiezen voor HAY bureaustoel  

Gepubliceerd op 09-11-2022 16:11
Studenten hebben de HAY AAC bureaustoel gekozen als hun favoriete stoel voor de studiezalen in de nieuwe Universiteitsbibliotheek (2024).
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

De HAY stoel krijgt gemiddeld 3,7 van de vijf sterren. De andere drie stoelen volgen met een gemiddelde score van 3,5, 3,3 en 3,1. De vier stoelen hebben op proef gestaan in de ‘sneak preview’ ruimte in de UB Singel. Als eindgebruikers van de stoelen, vindt de Bibliotheek de mening van studenten belangrijk. Stoelen zijn op comfort, robuustheid en esthetiek beoordeeld. De reacties van studenten op de HAY stoel variëren van “mooiste stoel met goede rugsteun” tot “veruit de favoriet, ziet er het mooist uit en zit het lekkerst”.  

Massaal gestemd 

De nieuwe UB in het Universiteitskwartier gaat open in 2024.
De nieuwe UB in het Universiteitskwartier gaat open in 2024. Foto: Bibliotheek

Na twee dagen is de actie stopgezet nadat meer dan 250 studenten de enquêtes hadden ingevuld, waarvoor ze een goodie bag hebben ontvangen 

De uiteindelijke afwerking van de HAY bureaustoel zal anders zijn dan de stoel die op proef stond in de UB. Passend in het kleurenpalet van het interieur van de nieuwe UB zal de HAY stoel in antraciet worden geleverd. Van deze stoel worden er 300 geleverd voor 28 studiezalen.  

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens