Welke opleiding volg je?
Het Sweelinckorkest in het Concertgebouw

Loot mee voor Sweelinckorkest concertkaartjes

Gepubliceerd op 31-10-2022
Het UvA-studentenorkest J.Pzn. Sweelinck, het oudste symfonieorkest van Amsterdam, geeft dinsdag 6 december een concert in de Dominicuskerk. Vanwege de grote belangstelling houden we een loting voor de beschikbare plaatsen. Maak kans op een kaartje door je naam op te geven voor 25 november.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Programma

Onder leiding van de Zwitserse dirigent Konradin Herzog spelen zij de volgende stukken:

  • Antonín Dvořák - Cello concert in b-klein - met soliste Anastasia Feruleva
  • Richard Wagner - Ouverture en Liebestod uit Tristan en Isolde
  • Jan van Gilse - Symfonie no. 2 in Es-groot

Datum en locatie

  • Datum: dinsdag 6 december, 20.00 uur tot 22.30 uur
  • Locatie: Dominicuskerk, Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam

Loting voor kaarten

Geef je naam op, en of je een introducé meeneemt, tot uiterlijk vrijdag 25 november.

Meld je hier aan voor de verloting van kaartenExterne link

Of je bent ingeloot, laten we je weten via een e-mail uiterlijk woensdag 30 november. Houd je mailbox en spamfilter in de gaten!

Meer over het concert

Portret Anastasia Feruleva
Anastasia Feruleva Foto: Brandon Heist

Dit najaar speelt het UvA-Orkest J.Pzn. SweelinckExterne link een prachtig romantisch programma dat vol passie en hartstocht zit. In samenwerking met soliste Anastasia Feruleva zal het orkest het Celloconcert in b-klein van Antonín Dvořák spelen. Anastasia Feruleva is vaste celliste bij het Nederlands Kamerorkest en treed daarnaast regelmatig op als soliste. Haar spel wordt alom geprezen om haar expressiviteit en frasering.

Naast dit beroemde celloconcert staat de Ouverture en de Liebestod uit de welbekende opera Tristan en Isolde van Richard Wagner op het programma. De opera werd tussen 1856 en 1859 gecomponeerd en zou een grote invloed uitoefenen op de verdere ontwikkeling van klassieke muziek.

Verder speelt het Sweelinckorkest ook Symfonie no. 2 in Es-groot van Jan van Gilse. Deze symfonie is geschreven in 1902-1903 door de Nederlandse componist en verzetsman Van Gilse.