Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Illustratie afval scheiden

Doe mee en maak je afval weer bruikbaar

Gepubliceerd op 06-09-2022 19:06
Op 1 september begon onze reis naar minder afval. We houden onze afvalstromen voortaan zuiver, scheiden dit in 4 afvalbakken, laten het gescheiden ophalen en verwerken en maken er nieuwe producten van.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Van afval tot nieuw product

Afval wil je snel ergens kwijt, maar het is ook een waardevolle grondstof. Waarom is afval scheiden bij de afvalbak belangrijk, wat gebeurt er met jouw afval en wat maken we ervan?

Illustratie hand met klokhuis

Welk afval waar?

Afval scheiden lijkt simpeler dan het is. Waar hoort jouw vieze servet, je kauwgom, theezakje of pizzadoos? Doe mee met de cursus afval scheiden (10 minuten) en je krijgt alle antwoorden. Een kleine investering in tijd, met een enorme impact op de toekomst: Maak je afval bruikbaarExterne link.

Waar is mijn prullenbak?

De kleine papier- en prullenbakken zijn vervangen door de nieuwe afvalbakken waarin we het afval scheiden in 4 afvalstromen. Wij zochten meteen een verrassende nieuwe bestemmingExterne link voor deze weggehaalde papier- en prullenbakken.

Vragen en tips?

Heb je vragen of tips over hoe jij je afval bruikbaar maakt? We horen het graag: circulair@uva.nlExterne link.