Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Afbeelding: Wouter van der Wolk

Bibliotheek schaft boetes voor te laat inleveren af

Gepubliceerd op 21-11-2022 09:00
Vanaf 21 november brengt de Bibliotheek geen boetes meer in rekening bij het te laat inleveren van geleende boeken. Dit betekent geen zorgen meer over steeds verder oplopende boetes. Oude boetes komen ook te vervallen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Lenen blijft lenen

Boetevrij lenen betekent niet dat je de boeken die je bij de Bibliotheek leent, niet tijdig moet inleveren. Om je hieraan te herinneren, sturen we je een aantal mails. Wanneer je de boeken niet inlevert, wordt na tien dagen je lenersaccount geblokkeerd. Dit betekent dat je geen materialen meer kunt aanvragen of lenen. Pas als je de boeken weer inlevert, vervalt de blokkade. Heb je de boeken na drie weken nog steeds niet ingeleverd, dan ontvang je een rekening voor de vervangingswaarde.

Uitgelezen? Lever dan je boeken in, dan kan een ander er ook weer gebruik van maken.
Uitgelezen? Lever dan je boeken in, dan kan een ander er ook weer gebruik van maken. Afbeelding: Wouter van der Wolk.

Langer lenen door meer verlengingen

Vanaf 21 november wordt het ook mogelijk om boeken langer te lenen. Het maximaal aantal verlengingen gaat van drie naar vijf. Dit betekent dat je een boek met een standaard uitleentermijn maximaal 6 maanden kunt lenen. Dit geldt niet wanneer een andere lener een reservering heeft gemaakt, dan moet het boek eerder terug.

Lees meer over lenen en verlengenExterne link op de website van de Bibliotheek.

Kijk ook bij

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens