Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?

Master hedendaagse filosofie in Parijs

Esha Guy Hadjadj - Alumnus bèta-Gamma
Laatst gewijzigd op 19-08-2022
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Portret Esha Guy Hadjadj

Dicht bij de bron

"Naast de bacheloropleiding Bèta-gamma met major neurobiologie, heb ik ook een bachelor filosofie gedaan. Nadat ik Bèta-gamma afrondde, trok ik daarom nog een jaar extra uit om mijn filosofiediploma te halen. In dit laatste jaar raakte ik gefascineerd door de naoorlogse Franse filosofie. Ik probeerde zoveel mogelijk de originele Franse teksten te lezen (wat niet wil zeggen dat het lukte!), en koos uiteindelijk voor een master Hedendaagse filosofie in Parijs. Deze Franse filosofen waren zich erg bewust van hoe hun filosofie onlosmakelijk verbonden is met het Frans waarin zij hun gedachtes formuleerden. Vandaar dat ik naar Parijs wilde – zo dicht mogelijk bij de bron."

 Met open en ontvankelijke blik naar de wereld kijken

"Een buitenlandervaring raad ik iedereen aan: ik heb veel over mezelf geleerd, en na drie jaar is Parijs een tweede thuis geworden vol vrienden, beloftes en herinneringen. Inmiddels ben ik werkzaam als journalist en schrijver, twee beroepen waarvoor ik dagelijks vraagstukken vanuit meerdere disciplines benader. Hoewel ik weinig doe met neurobiologie, draag ik de filosofie van Bèta-gamma dagelijks uit. Bèta-gamma heeft mij geleerd met een open en ontvankelijke blik naar de wereld te kijken, want in ieder verhaal leven talloze perspectieven."