Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Josefien deed de Master Strategic Leadership towards Sustainability in Karlskrona, Zweden

Josefien Meerevoort - Alumna Bèta-gamma
Laatst gewijzigd op 19-08-2022 12:56
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Josefien Meerevoort, alumna Bèta-gamma, buitenlandervaring

"Bèta-gamma was mijn gezellige, leerzame thuis in Amsterdam. Het was fantastisch om niet te hoeven kiezen; alles wat mij interesseerde, alles dus, stond ‘open’. In elke discipline ligt namelijk praktische wijsheid. Nadenken over kiezen en wijsheid bracht mij uiteindelijk bij de major filosofie.

Tenminste, als je die twee blauwe maandagen in de major natuurkunde niet meetelt. Gelukkig biedt het IIS die ruimte om te experimenteren, ik raad iedereen aan om die ruimte ook te nemen."

Zes blinde mannen met een olifant in de kamer

"Bèta-gamma maakte mij steeds bewuster van hoe complex alle wereldproblematiek eigenlijk is en dat niet één perspectief in staat is om te verklaren, laat staan op te lossen. Ik leerde het principe van de zes blinde mannen met een olifant in de kamer: alleen vanuit alle zes perspectieven en goede communicatie daartussen, kom je erachter dat het om een olifant gaat. En precies op die andere perspectieven zaten mijn vrienden tijdens de themavakken, zo leerden we met elkaar en van elkaar.

Naast interdisciplinariteit is diversiteit onwijs belangrijk om maatschappelijke problemen te ontwortelen. En laten we eerlijk zijn, dat biedt de UvA met vooral Nederlandse, jonge, hoogopgeleide koppies, niet. Dus wilde ik naar het buitenland, leren van andere culturen en perspectieven, om de wereld en mijn plek daarin zo goed mogelijk te begrijpen."

Intensieve verdieping en verrijking

"Nu doe ik, samen met 22 andere nationaliteiten, de Master Strategic Leadership towards SustainabilityExterne link in Karlskrona, Zweden. Waar Bèta-gamma mij introduceerde tot systeemdenken en het samenwerken van disciplines in de maatschappij, geeft deze master mij daar een hele intensieve verdieping in. Het leukste aan deze master vind ik de mogelijkheid om te luisteren naar andere verhalen die ik hiervoor nauwelijks hoorde.

De skills die Bèta-gamma oplevert op het gebied van interdisciplinaire samenwerking zijn heel waardevol in een internationale master. Iedereen komt van een andere achtergrond waar ik snel bruggen tussen kon slaan. In deze master brengen we allemaal onze perspectieven mee, maar laten onze meningen thuis. We leren samen over de Complex Sustainability Challenge en wat voor samenwerkingscultuur, conflicttransformatie en systeemveranderingen nodig zijn om wereldwijd duurzamer te worden.

Als je nadenkt over een master in het buitenland, moedig ik je aan om het gewoon te doen! De verrijking van jouw wereldbeeld zijn die eerste paar onwennige weken in een ander land helemaal waard. Als je geïnteresseerd bent om meer over mijn master te horen, benader me danExterne link!"