Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?

Iris ging een semester studeren in Hong Kong

Iris Reitsma - Student Bachelor Bèta-gamma
Laatst gewijzigd op 01-12-2022
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
iris student in hong kong vertelt over haar uitwisseling

Ik wilde heel graag ervaren hoe het is om te wonen en te studeren in een ander land in plaats van er alleen maar heen op vakantie gaan, en het uitwisselingsprogramma van de UvA was daar een perfecte kans voor! Ik heb vijf vakken gevolgd: twee exacte vakken, twee vakken over het boeddhisme en één taalvak voor Mandarijns Chinees. De exacte vakken had ik gekozen omdat ik zelf een exacte major deed (Natuurkunde), en ik benieuwd was naar de verschillen met Nederlandse vakken. Die verschillen waren er zeker: er werd veel meer zelfstudie vereist en er waren amper werkcolleges, iets dat ik als natuurkunde major echt niet gewend was! De andere vakken koos ik omdat het me ook leuk leek om over heel iets anders dan natuurkunde te leren, en omdat ze meer met Azië te maken hebben. 

Ik verbleef in een studentenaccommodatie vlakbij de universiteit. Mijn slaapkamer van vijftien vierkante meter deelde ik met iemand die ik niet eerder had ontmoet, dat was wel even wennen. Verder was de accommodatie wel top om andere uitwisselingsstudenten te ontmoeten. Mensen leren kennen ging vrij gemakkelijk, aangezien iedereen alleen is gekomen zo veel mogelijk van de paar maanden in de stad probeerde te maken. Hong Kong was voor mij de perfecte bestemming, het is een wereldstad waar genoeg te zien is, er is een grote verscheidenheid aan (betaalbare) restaurants (ik heb geen enkele keer zelf gekookt!), je kan prachtige hikes doen in de heuvels met uitzicht op de stad, kamperen op een van de vele mooie strandjes en ga zo maar door. Daarnaast was Hong Kong een perfecte bestemming om ook andere plekken in Zuidoost-Azië te ontdekken als we bijvoorbeeld een onderwijsvrije week hadden. 

Ik vond het heel cool om een totaal vreemde stad zo goed te leren kennen en ik zou het iedereen kunnen aanbevelen! Nog een tip om een bestemming te kiezen: met Google Street View door je potentiële bestemmingen lopen. Zo krijg je een soort eerste indruk van een plek. Ik had eerst eigenlijk geen idee waar ik heen wilde, maar toen ik virtueel door Hong Kong heen liep zag ik dat deze stad precies was wat ik zocht!