Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?

Ervaring met het honoursprogramma: Lara Polak

Lara Polak - Student BSc Scheikunde
Laatst gewijzigd op 26-09-2022
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Lara Polak

'Het belangrijkste wat ik geleerd heb, is mijn eigen studie beter in de context van de wereld plaatsen. Er is meer dan alleen scheikunde en door het honoursprogramma kreeg ik de mogelijkheid om buiten mijn eigen discipline te kijken.

Ik heb naast verdiepende vakken in Scheikunde ook vakken van de Minor Spaans gevolgd. Bovendien heb ik mijn schrijfvaardigheden verder ontwikkeld. Ik moest veel essays schrijven, waarin ik uitspraken van anderen moest analyseren en ontkrachten. Hierdoor heb ik kritisch leren denken. Daarnaast was het ontzettend leuk om uitgedaagd te worden en ook binnen de Scheikunde zo veel mogelijk kennis mee te pikken. 
 
Het was heel interessant om vakken te volgen en groepsprojecten te doen met mensen van verschillende studies. Ik kon veel van hen leren en het liet mij ook nadenken over mijn chemische kijk op de wereld. Zo merkte ik bij het vak 'Global Inequities', een vak over de relatie tussen milieudegradatie en armoede, dat ik milieudegradatie heel erg op een chemische manier bekeek, terwijl een mediawetenschapper uit mijn groepje heel erg naar de rol van de media keek. Ik had hier zelf eigenlijk nog nooit over nagedacht.'

Mijn tip voor een toekomstige honoursstudent: 

'Het is vooral heel erg leuk om te doen! Er is zoveel te leren, dus daag jezelf vooral uit om dat ook te doen. Nu heb je de mogelijkheid om allerlei interessante vakken te doen en leuke colleges te volgen. En het is ook leuk om meer te weten over de wereld dan alleen dingen uit je eigen vakgebied, je kan over bepaalde onderwerpen makkelijker discussies voeren en je kan beweringen in kranten met een korreltje zout nemen. Het allerbelangrijkste is denk ik dat je gemotiveerd bent om meer te leren dan je wordt aangeboden en dat je graag kritisch nadenkt over dingen en niet altijd alles voor waar aanneemt.'