Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?

Ervaring met het honoursprogramma: Anne van Schoonhoven

Anne van Schoonhoven - Student BSc Biomedische wetenschappen
Laatst gewijzigd op 26-09-2022
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Anne van Schoonhoven

'Het heeft mij een kijk gegeven in de academische wereld waar je later deel van gaat uitmaken. Niet alleen maar theorie en lab, maar ook wat de rol in de maatschappij is van al die medische kennis, en hoe dit past in andere wetenschappelijke disciplines.

Tijdens het vak Carte Blanche: Drug Challenges werkte ik aan een opdracht over diabetes type II samen met een student geneeskunde, een student antropologie en een student economie. Door een interdisciplinair vak te volgen focus je automatisch op andere punten en leer je van elkaar. Ik heb ervaren hoe fijn het is om als hardwerkende student, die gemakkelijk leert, samen te werken met gelijkgestemde studenten die óók het meeste uit hun studie willen halen. 

Het vak Van gen tot genezing van Ronald Wilders is zo opgezet dat je veel presentatietechnieken leert. Zo heb ik geleerd om binnen één avond een presentatie over een heel specialistisch onderwerp in elkaar te zetten en deze zonder zenuwen in het Engels te presenteren. Mede dankzij dit vak haalde ik later voor een presentatie tijdens een regulier vak een 9,5.' 

Mijn tip voor een toekomstige honoursstudent: 

'Een honoursprogramma betekent vooral méér. Meer uren studeren, een of twee avonden in de week tot 21.00 uur les. Daar moet je dus wel zin in hebben.'