Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Werken met een functiebeperking

Laatst gewijzigd op 12-04-2024 13:20
Als je een functiebeperking hebt en tijdens of na je studie aan het werk wilt, kun je gebruikmaken van verschillende soorten ondersteuning.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Werken met een functiebeperking

  • SollicitatietipsExterne link: UvA Student Careers Centre (SCC) adviseert over en begeleidt bij werk vinden en solliciteren. Het SCC biedt voorlichtingen, workshops en trainingen op het gebied van het vinden van werk, loopbaanoriëntatie, brief en CV, enzovoort.
    Voor feedback op brief en CV en/of LinkedIn-profiel ben je van harte welkom. Stuur een e-mailExterne link met de vacature, je brief & CV en/of de link naar je profiel, dan maken de loopbaancoaches een afspraak met je.
  • Wil je advies van een loopbaancoach hoe je jezelf krachtig presenteert met je functiebeperking of gat in je CV, neem ook dan contact op met het SCCExterne link.
  • Beroepentest: je kunt ook een beroepentest doen waarbij rekening wordt gehouden met je beperking. Stuur een e-mailExterne link naar het SCC om je aan te melden. Vermeld je naam, studentnummer en telefoonnummer.
  • UvA Job boardExterne link: hierin staan stages en startersvacatures speciaal voor UvA-studenten en pas afgestudeerden. Binnen UvA Job board geven werkgevers aan of de vacature 'geschikt is voor kandidaten met een functiebeperking’.
  • Studietoeslag van de gemeente: ben je 18 jaar of ouder en door een beperking niet in staat om het minimumloon te verdienen? Dan kun je tijdens je studie misschien een studietoeslag krijgen van de gemeente waar jij woont. Voor Amsterdam vind je informatie via Studietoeslag AmsterdamExterne link.

Werken met Wajong

  • De Rijksoverheid mensen neemt mensen met Wajong aan. Alle vacatures staan voor hen open en zijn te vinden op www.werkenbijdeoverheid.nlExterne link. Je kan ook altijd een open sollicitatie sturen.
  • StudiJobExterne link: is een studentenuitzendbureau, voortgekomen uit de Universiteit van Amsterdam. Zij bieden interessante kennisbijbanen naast of net na je studie. Ook Wajongers kunnen bij StudiJob terecht. Bel StudiJob op +31 (0)20 535 34 60 of mailExterne link het bureau voor meer informatie.