Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Wat gebeurt er als je geen zorgverzekering hebt

Laatst gewijzigd op 24-05-2024 14:12
Als je niet de juiste zorgverzekering hebt voor jouw situatie, riskeer je een hoge boete. Als je medische zorg nodig hebt terwijl je niet verzekerd bent, moet je de kosten zelf betalen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Heb je een brief ontvangen van het CAK? Reageer binnen 3 maanden

Heb je een brief van het CAK ontvangen waarin staat dat je onverzekerd bent? Dat wil dan zeggen dat je geen zorgverzekering hebt bij een Nederlandse zorgverzekeraar, terwijl dat volgens het CAK wel moet. Een Nederlandse zorgverzekering is verplicht voor mensen die in Nederland werken of die als inwoner van Nederland worden beschouwd. 

Als je niet binnen 3 maanden op deze brief reageert, krijg je een boete van ongeveer € 425. Reageer ook als je denkt dat de brief een vergissing is.

Als je binnen 9 maanden na ontvangst van de eerste CAK-brief geen actie onderneemt, regelt het CAK namens jou en op jouw kosten een Nederlandse basisverzekering. 

Vergissing? Vraag om een beoordeling

Heb je ten onrechte een brief van het CAK ontvangen, neem dan contact op met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor een gratis beoordeling van je verzekeringssituatieExterne link en stuur een kopie van de beschikking van de SVB naar het CAK.

Ga voor meer informatie naar de pagina over onverzekerd zijnExterne link op de website van het CAK. 

Vragen

Neem voor vragen over je zorgverzekering contact op met de Zorgverzekeringslijn.nlExterne link.