Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Verzekeringen

Laatst gewijzigd op 19-03-2024 17:11
Zorg tijdens je studie voor een goede verzekering. Zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en verzekering tegen brand en diefstal zijn verplicht en/of aanbevolen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Zorgverzekering

Volgens de wet moet iedereen in Nederland een passende zorgverzekering hebben. Lees meer over jouw situatie:

Particuliere aansprakelijkheidsverzekering

Als je iemands bezittingen beschadigt of iemand verwondt, bijvoorbeeld bij een fietsongeval, moet je de schade vergoeden. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van zulke ongevallen.

  • Wij raden alle studenten erg aan een particuliere aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 
  • Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering is verplicht als je een student van buiten de EER en de EU bent en een verblijfsvergunningExterne link wilt aanvragen via de UvA.

Inboedelverzekering

Elektronische apparatuur zoals laptop, telefoon en televisie is duur om te vervangen. Of je nu in een studentenwoning of in een eigen kamer of appartement woont, het is verstandig om je spullen met een inboedelverzekering te verzekeren tegen diefstal, brand of waterschade. 

Collectieve verzekeringen

Als student ben je ook gedekt door een aantal verzekeringen van de UvAExterne link. Zo heeft de UvA een collectieve ongevallenverzekering die ongevallen tijdens een stage dekt. De UvA heeft ook een collectieve reisverzekering, zodat je verzekerd bent als je op excursie gaat in het kader van je studie aan de UvA.