Welke opleiding volg je?

Uitschrijven als je tijdelijk je studie wilt onderbreken

Laatst gewijzigd op 28-01-2022
Als je tijdelijk je studie wilt onderbreken, schrijf je je uit via Studielink. Je hebt mogelijk recht op teruggave van collegegeld.
Toon informatie specifiek voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Wil je tijdelijk je studie onderbreken of een tussenjaar nemen? Dan is het verstandig om eerst een afspraak te maken met een studieadviseur om je mogelijkheden en studieplanning te bespreken. Zeker als je door persoonlijke omstandigheden en overmacht studievertraging oploopt.

In de maanden september tot en met mei kan je je op ieder moment uitschrijven via StudielinkExterne link. Je uitschrijfdatum wordt dan de eerste van de maand die volgt op je uitschrijfverzoek. Teveel betaald collegegeld wordt automatisch aan je teruggestort. Je hebt alleen recht op teruggave van collegegeld als je je uiterlijk 31 mei uitschrijft via Studielink. Daarna hoef je je niet uit te schrijven, je inschrijving loopt in dat geval automatisch af op 31 augustus.

Stappenplan uitschrijven bij studieonderbreking

Als je bent uitgeschreven bij de UvA kan je géén:

• studiepunten meer laten registreren
  • diploma meer aanvragen
  • aanspraak meer maken op studiefinanciering of een OV-studentenreisproduct
  • vakken volgen bij een andere instelling op basis van een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC)

En weet dat je na je uitschrijving nog maar 90 dagen gebruik kan maken van je UvAnetID en de voorzieningen van de UvA.

Niet-EU-student?

Ben je een niet-EU-student met een verblijfsvergunning voor studie? Dan moet de UvA je uitschrijving binnen 4 weken doorgeven aan de IND. Dit heeft mogelijk gevolgen voor je verblijfsrecht. Bij vragen hierover kan je terecht bij UvA Immigration OfficeExterne link.

Central Student Service Desk (CSSD)

Heb je algemene vragen over studeren aan de UvA, zoals over in- of uitschrijven of collegegeld? Neem contact op met de CSSD. Wil je iets aanvragen of laten ondertekenen? Gebruik het contactformulier.