info-circle
student.uva.nl is vernieuwd. Lees meer...
Welke opleiding volg je?

Uitdaging en verdieping binnen je studie

Laatst gewijzigd op 01-08-2022
Ben je toe aan een extra uitdaging tijdens je studie? De UvA biedt verschillende mogelijkheden om je te verdiepen binnen en buiten je vakgebied. Wil je je academische werk naar een hoger niveau tillen, overweeg dan om een honoursprogramma, extra vakken of een minor te volgen.
Toon informatie specifiek voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • HonoursprogrammaBarst jij van het talent en wil je meer halen uit je opleiding? Misschien is het honoursprogramma dan iets voor jou!
  • Studieprogramma en keuzeruimteBinnen je curriculum heb je vaste en vrije studie-onderdelen. Wil jij je verdiepen in een ander vakgebied? Aan de UvA of een andere universiteit? Wil je een stage volgen of misschien zelfs studeren in het buitenland? De meeste bacheloropleidingen en een aantal masteropleidingen bieden keuzeruimte. Er zijn verschillende mogelijkheden per opleiding om je keuzeruimte in te vullen. Bekijk je opties.
  • Dubbele bachelor of dubbele masterAls je een dubbele bachelor of dubbele master volgt, gaan bepaalde zaken nét even anders. Lees hoe je de twee studie combineert en waar je op moet letten.
  • Bijvakken - voor niet-UvA studentenExterne linkStudeer je bij een andere universiteit of hogeschool studeert en wil je een vak volgen bij de UvA? Lees verder.