Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Taalvaardigheid

Laatst gewijzigd op 08-05-2024 16:11
Wil je je Nederlandse of Engelse taalvaardigheid verbeteren of een andere buitenlandse taal leren? We geven je een overzicht van de mogelijkheden.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

UvA-faciliteiten

De UvA heeft verschillende faciliteiten om je Nederlandse- en Engelse taalvaardigheid verder te ontwikkelen of om een nieuwe taal te leren.

Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT)

INTTExterne link biedt speciale cursussen en workshops aan om je (academische) schrijf- of spreekvaardigheden te verbeteren, in zowel het Nederlands als het Engels. Ook kun je taalondersteuning krijgen bij je scriptie, of individuele begeleiding.

Taalwinkel.nl

De TaalwinkelExterne link is een online adviespunt voor studenten en medewerkers van de HvA en UvA. Er staan filmpjes op over presentatietechnieken, studenten kunnen online taaltoetsen maken of aan de hand van een stappenplan aan hun scriptie werken.

UvA Talen 

Uva TalenExterne link is het zelfstandige talencentrum van de Universiteit van Amsterdam. UvA Talen biedt taalcursussen aan in 12 talen. UvA studenten ontvangen 20% korting op een taalcursus door het uploaden van de collegekaart tijdens het inschrijfproces.

The Language Academy

The Language AcademyExterne link is ontwikkeld door UvA Talen en biedt online taalcursussen aan die je op je eigen tempo volgt, in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. Als UvA student heb je recht op 20% korting. Neem contact met ons opExterne link en we sturen je een kortingscode. 

Right2Education

Right2EducationExterne link is een door studenten geleid initiatief dat gratis Engelse en Nederlandse lessen aanbiedt aan iedereen met een vluchtelingenachtergrond, ook niet-statushouders. 

Language Exchange Program

Het Language Exchange ProgramExterne link is een initiatief van het Erasmus Student Network (ESN) Amsterdam dat studenten met elkaar in contact brengt om op informele wijze talen van elkaar te leren en te oefenen. ESN koppelt je aan een andere student, gebaseerd op de taal die je wilt leren en de taal die je zelf goed beheerst. 

UvA-opleidingen

Je kunt aan de UvA kiezen uit een breed aanbod van talen. Meer informatie over minors, bachelors en masters vind je op uva.nl: Talen aan de UvAExterne link.