Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Summer schools wereldwijd met U21

Laatst gewijzigd op 05-10-2023 10:55
Leer een nieuwe taal, verbreed of verdiep je academische kennis, of ontdek een nieuwe stad met de summer schools van het wereldwijde universitaire netwerk U21. Aanmeldingen zijn nu geopend!Schrijf je in voor de nieuwsbrief over internationale programma's
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
U21 logo

De aanmeldingen voor the U21 summer school-beurzen voor 2023 zijn gesloten. Nieuwe informatie over de U21-beurzen voor 2023-2024 zal in september/oktober 2023 verschijnen.

In het kort

Het doel van het wereldwijde universitaire netwerk Universitas 21 (U21) is om bij te dragen aan een inclusievere studiegemeenschap in het buitenland. U21 telt 27 universiteiten over de hele wereld, waarvan de meeste summer schools aanbieden. De door partneruniversiteiten geleide programma's zijn ontworpen om de ontwikkeling van studenten te ondersteunen, waardoor ze beter in staat zijn samen te werken in bredere gemeenschappen.

Het aanbod van de stimulerende summer schools vind je op de lijst met websites van partneruniversiteiten (pdf). Heb je een interessant programma gevonden? Meld je dan direct aan bij de gastinstelling en meld je tegelijkertijd aan voor de U21 summer school-beurs bij de Universiteit van Amsterdam.

Meer weten?

 • Schrijf je in voor de nieuwsbriefExterne link om op de hoogte te blijven van nieuwe informatie over deadlines, data en locaties van onze internationale (zomer)programma’s.
 • Neem deel aan onze (online) informatiesessie voor meer informatie over dit programma. De Q&A is bedoeld voor studenten die vragen hebben over het aanmelden voor U21. Een aanmeldlink voor de eerstvolgende sessie zal hier te zijner tijd verschijnen.
 • Schrijf je in voor workshops van Bureau Internationale Studentenzaken. De workshops geven je inzicht in hoe je het uitdagende aanmeldproces kunt aanpakken en je krijgt tips over hoe je je verder het beste kunt voorbereiden.

Waarom de U21 summer school?

Is het voor jou lastig om je een stage, onderzoeksproject, of uitwisselingsprogramma te kunnen veroorloven? Of heb je te maken met andere obstakels die je ervan weerhouden voor een langere periode in het buitenland te gaan studeren? Met de U21 summer schools krijg jij voorrang om een internationale ervaring op te doen door een zomer in het buitenland studeren, en dat op kosten van U21.

Droom je er ook van om buiten Europa te studeren en is een semester uitwisseling geen optie? De 27 partneruniversiteiten van U21 zijn over de hele wereld verspreid! Meld je aan voor een summer school in Australië, China, Zuid Afrika, Zuid Korea, de VS en meer! Je kunt de reisdata zelf afstemmen.

Praktische zaken

Voorwaarden

 • Je staat gedurende het hele programma ingeschreven bij de Universiteit van Amsterdam.
 • Je kunt geen U21-beurs aanvragen als je een summer school in Nederland wilt doen. 
 • We moedigen vooral studenten met beperkte toegang tot studeren in het buitenland aan om zich aan te melden, zoals eerste generatiestudenten, studenten met zorgtaken, veiligheids- en gezondheidsproblemen, studenten die het niet breed hebben of financiële problemen hebben, of studenten die andere belemmeringen om in het buitenland te studeren ervaren.

Financiering 

 • De UvA biedt je de mogelijkheid een beurs aan te vragen om (een deel van) de kosten (zoals inschrijfgeld, inschrijfkosten, huisvesting, maaltijden en visa, etc.) te dekken.
 • De UvA betaalt het verschuldigde bedrag na afloop van het programma terug, dus reken erop dat je zelf de kosten moet voorschieten! Als dit een probleem voor je is, laat het ons dan weten.
 • Als je in aanmerking wilt komen voor de beurs dien je aan de volledige summer school deel te nemen. De meeste summer schools hebben een fulltime studielast. De studielast hangt van het programma af.
 • De kosten van een summer school verschillen per opleiding en programma.
 • De hoogte van de beurs hangt af van of je kiest voor een virtueel of fysiek programma:
  • Fysiek programma: je ontvangt een beurs van 2000 euro. Hiermee kan je (een deel van) de programmakosten betalen en soms (als de inschrijfgelden lager zijn dan 2000 euro) ook een deel van je verblijfskosten.
  • Virtueel programma: je kunt een beurs aanvragen voor het vergoeden van de inschrijfgelden tot een maximumbedrag van 2000 euro.

Meld je aan

 • De aanmeldingen voor de U21 summer school-beurzen 2023 zijn nu gesloten.
 • In de meeste gevallen is het mogelijk om de studiepunten die je tijdens je summer school hebt behaald op te nemen in je studieprogramma. Dit hangt af van de regels van je gastuniversiteit en van je huidige studie aan de UvA. Meestal moet je toestemming vragen van de Examencommissie. Neem contact op met je studieadviseur om je te laten informeren over de mogelijkheden.