Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Summer school in Cambodja: INCiTE

Laatst gewijzigd op 05-10-2023 10:54
De betaalbare INCiTE summer school in Cambodja brengt studenten van topuniversiteiten samen om oplossingen te vinden voor wereldwijde uitdagingen en zo je ondernemerschap te ontwikkelen.Schrijf je in voor de nieuwsbrief over internationale programma's
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
INCiTE logo 4:3

De aanmeldingen voor INCiTE 2023 zijn gesloten. Nieuwe informatie over INCiTE 2024 zal in september/oktober 2023 verschijnen.

In het kort

De INCiTE summer school is een samenwerkingsverband van de Universiteit van Amsterdam met de Universiteit van Edinburgh, de Universiteit van Sydney, Nanyang Technological University Singapore en de Jiangsu Education Services for International Exchange (JESIE). In een multicultureel team volg je twee weken lang (fulltime) interdisciplinair onderwijs. Je werkt aan een innovatieve oplossing voor een wereldwijde uitdaging naar keuze, zoals klimaatactie of veranderende maatschappijen.

De INCiTE summer school vindt plaats van 12 tot 29 juli 2023, aan de National University of Management (NUM) te Phnom Penh, Cambodja.

Meer weten?

 • Schrijf je in voor de nieuwsbriefExterne link om op de hoogte te blijven van nieuwe informatie over deadlines, data en locaties van onze internationale (zomer)programma’s.
 • Neem deel aan onze (online) informatiesessie voor meer informatie over dit programma. De Q&A is bedoeld voor studenten die vragen hebben over het aanmelden voor INCiTE. Een aanmeldlink voor de eerstvolgende sessie zal hier te zijner tijd verschijnen.
 • Schrijf je in voor workshops van Bureau Internationale Studentenzaken. De workshops geven je inzicht in hoe je het uitdagende aanmeldproces kunt aanpakken en je krijgt tips over hoe je je verder het beste kunt voorbereiden.

Waarom INCiTE?

De INCiTE summer school is van alle UvA buitenlandprogramma’s een zeer betaalbare mogelijkheid. De INCiTE summer school biedt je daarnaast de kans om kernvaardigheden en competenties te ontwikkelen die essentieel zijn op de huidige arbeidsmarkt: probleemoplossend denken, samenwerken voorbij grenzen, internationaal ondernemerschap, sociale innovatie, systeem- en design denken.

Door internationale netwerken op te bouwen en les te krijgen van academici van wereldklasse, kun je een aantal veelgevraagde vaardigheden op het gebied van ondernemerschap en interculturele competentie aan je CV toevoegen. Hoewel je géén studiepunten voor de summer school ontvangt, is het programma zo ontworpen dat je in twee weken tijd een waardevolle internationale ervaring meemaakt die niet onderdoet voor een semester uitwisseling.

Tot slot, is de INCiTE summer school is een unieke kans om in een korte periode verschillende culturen en onderwijsmethodes te ontdekken, doordat de studenten aan het eind van de summer school hun prototype bedrijfsmodel voorleggen aan een publiek van medestudenten, academici, leiders van lokale bedrijven en gemeenschappen, en commerciële bedrijfssponsors.

Summer School INCiTE - Angkor Wat, Cambodia

Praktische zaken

Voorwaarden

 • Je staat gedurende het hele programma bij de Universiteit van Amsterdam ingeschreven.
 • Dit programma is vooral geschikt voor studenten die beperkt zijn in hun mogelijkheden om naar het buitenland te reizen of te studeren, zoals studenten met gespecialiseerde leerbehoeften, handicaps, zorgtaken, financiële nood, en meer.

Financiering

Je ontvangt ongeveer 1500 euro aan financiering voor de programmakosten en accommodatie. Dit betekent dat je alleen nog de reis- en verblijfskosten zelf moet financieren.

Meld je aan

De aanmeldingen voor INCiTE 2023 zijn nu gesloten.

Tijdens de aanmeldingsprocedure wordt er van je gevraagd:

 • De volgende lijst van wereldwijde uitdagingen te rangschikken:
  • Climate Action, Environment and Resources
  • Health, Wellbeing and Changing Societies
  • Inclusive, Innovative and Reflective Societies
 • Korte motiverende vragen te beantwoorden en uit te leggen waarom een langere periode in het buitenland voor jou niet mogelijk is;
 • Een aanbevelingsbrief van 200 woorden in te dienen, geschreven door een medestudent met wie je hebt samengewerkt aan een project. De brief moet antwoord geven op de vraag "hoe is het om met [jouw naam] samen te werken?".

Interesse?

Stuur een e-mail naar global@uva.nlExterne link als je nog vragen hebt.