Welke opleiding volg je?

Summer school in Cambodja: INCiTE

Laatst gewijzigd op 26-01-2023
De betaalbare INCiTE summer school in Cambodja brengt studenten van topuniversiteiten samen om oplossingen te vinden voor wereldwijde uitdagingen en zo je ondernemerschap te ontwikkelen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

In het kort

De INCiTE summer school is een samenwerkingsverband van de Universiteit van Amsterdam met de Universiteit van Edinburgh, de Universiteit van Sydney, Nanyang Technological University Singapore en de Jiangsu Education Services for International Exchange (JESIE). In een multicultureel team volg je twee weken lang (fulltime) interdisciplinair onderwijs. Je werkt aan een innovatieve oplossing voor een wereldwijde uitdaging naar keuze, zoals klimaatactie of veranderende maatschappijen.

De INCiTE summer school vindt plaats van 12 tot 29 juli 2023, in Phnom Penh, Cambodja.

Meer weten?

Waarom INCiTE?

De INCiTE summer school is van alle UvA buitenlandprogramma’s een zeer betaalbare mogelijkheid. De INCiTE summer school biedt je daarnaast de kans om kernvaardigheden en competenties te ontwikkelen die essentieel zijn op de huidige arbeidsmarkt: probleemoplossend denken, samenwerken voorbij grenzen, internationaal ondernemerschap, sociale innovatie, systeem- en design denken.

Door internationale netwerken op te bouwen en les te krijgen van academici van wereldklasse, kun je een aantal veelgevraagde vaardigheden op het gebied van ondernemerschap en interculturele competentie aan je CV toevoegen. Hoewel je géén studiepunten voor de summer school ontvangt, is het programma zo ontworpen dat je in twee weken tijd een waardevolle internationale ervaring meemaakt die niet onderdoet voor een semester uitwisseling.

Tot slot, is de INCiTE summer school is een unieke kans om in een korte periode verschillende culturen en onderwijsmethodes te ontdekken, doordat de studenten aan het eind van de summer school hun prototype bedrijfsmodel voorleggen aan een publiek van medestudenten, academici, leiders van lokale bedrijven en gemeenschappen, en commerciële bedrijfssponsors.

Praktische zaken

Voorwaarden

 • Je staat gedurende het hele programma bij de Universiteit van Amsterdam ingeschreven.
 • Dit programma is vooral geschikt voor studenten die beperkt zijn in hun mogelijkheden om naar het buitenland te reizen of te studeren, zoals studenten met gespecialiseerde leerbehoeften, handicaps, zorgtaken, financiële nood, en meer.

Financiering

Je ontvangt ongeveer 1500 euro aan financiering voor de programmakosten en accommodatie. Dit betekent dat je alleen nog de reis- en verblijfskosten zelf moet financieren.

Meld je aan

De aanmelding is geopend van 8 februari tot 27 maart 2023, 09:00 uur. Het aanmeldingsformulier zal hier binnenkort verschijnen, dus houd deze pagina in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbriefExterne link.

Tijdens de aanmeldingsprocedure wordt er van je gevraagd:

 • De volgende lijst van wereldwijde uitdagingen te rangschikken:
  • Climate Action, Environment and Resources
  • Health, Wellbeing and Changing Societies
  • Inclusive, Innovative and Reflective Societies
 • Korte motiverende vragen te beantwoorden en uit te leggen waarom een langere periode in het buitenland voor jou niet mogelijk is;
 • Een aanbevelingsbrief van 200 woorden in te dienen, geschreven door een medestudent met wie je hebt samengewerkt aan een project. De brief moet antwoord geven op de vraag "hoe is het om met [jouw naam] samen te werken?".

Interesse?

Stuur een e-mail naar global@uva.nlExterne link als je nog vragen hebt.