Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Summer school in Azië: INCiTE

Laatst gewijzigd op 02-04-2024 14:35
De transformatieve INCiTE summer school in Azië brengt studenten van topuniversiteiten samen om oplossingen te vinden voor mondiale uitdagingen en ook ondernemerschap te ontwikkelen.Abonneer je op onze nieuwsbrief over korte internationale programma's
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
INCiTE logo 4:3

De aanmeldingen voor INCiTE 2024 zijn nu gesloten.

In het kort

Fact sheet INCITE 2024 (pdf)

Handbook INCiTE 2023 (pdf)

Voor wie?

Hoewel dit programma prioriteit geeft aan studenten voor wie het een uitdaging is om in het buitenland te kunnen studeren, zoals studenten met gespecialiseerde leerbehoeften, handicaps, zorgverantwoordelijkheden, financiële uitdagingen, eerste generatie studenten en meer, mogen alle studenten zich aanmelden.

Wie?

De INCiTE zomerschool is een programma vanuit het internationale universitaire partnerschap tussen de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit van EdinburghExterne link, de Universiteit van SydneyExterne link, Nanyang Technological University SingaporeExterne link, de Jiangsu Education Services for International ExchangeExterne link en de National University of ManagementExterne link Phnom Penh.

Wat?

Studenten volgen drie vakken: Interculturele Intelligentie, Design & Systeemdenken en Ondernemerschap (introniveau). Tijdens het programma zet je de theorie meteen om in praktijk: als onderdeel van een multicultureel team werk je tijdens team-time aan een innovatieve oplossing voor een lokale, maatschappelijke uitdaging naar keuze. Het programma eindigt wanneer jij en je team jullie project presenteren op de Projectenbeurs.

Wanneer?

De INCiTE zomerschool 2024 vindt plaats van 11 t/m 27 juli 2024.

Waar?

De INCiTE zomerschool 2024 wordt georganiseerd aan de Duy Tan UniversityExterne link (DTU), Danang, Vietnam. INCiTE wordt elk jaar in een ander Aziatisch land georganiseerd. Eerdere edities van INCiTE hebben plaatsgevonden in Suzhou, China, Singapore en Phnom Penh, Cambodja.

Meer weten?

 • Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbriefExterne link om op de hoogte te blijven van nieuwe informatie over deadlines, data en locaties van onze internationale (zomer)programma’s.
 • Neem deel aan onze (online) informatiesessie + Q&A voor meer informatie over dit programma. Een aanmeldlink voor de eerstvolgende sessie zal hier te zijner tijd verschijnen.
 • Schrijf je in voor workshops van Bureau Internationale Studentenzaken. De workshops geven je inzicht in hoe je het uitdagende aanmeldproces kunt aanpakken en je krijgt tips over hoe je je verder het beste kunt voorbereiden.
Summer School INCiTE - NUM, Phnom Penh, Cambodia
National University of Management in Phnom Penh, Cambodja tijdens INCiTE 2023.

Waarom INCiTE?

De INCiTE summer school is een unieke kans om je in korte tijd in een wereld met compleet nieuwe culturen te begeven.

Daarnaast ontwikkel je essentiële competenties voor de huidige arbeidsmarkt. Maak jezelf toekomstbestendig door vaardigheden te verwerven zoals: een probleemoplossingsvermogen, internationaal samenwerken, internationaal ondernemerschap, sociale innovatie, systemen en designdenken.

Ten slotte kun je, door internationale netwerk op te bouwen en les te krijgen van academici van wereldklasse, een aantal veelgevraagde ondernemers- en interculturele vaardigheden aan uw cv toevoegen. Hoewel je voor deze zomerschool geen ECTS ontvangt, is het programma erop gericht om in twee weken tijd een diepgaande internationale ervaring op te doen, die even waardevol is als een semesteruitwisseling.

Voorwaarden voor alle aanmelders

Alle aanmelders moeten voldoen aan de volgende twee voorwaarden:

 • Je staat gedurende de het gehele programma als voltijd betalende student ingeschreven aan de Universiteit van Amsterdam.
 • Je bent niet op uitwisseling geweest en je bent in de toekomst niet geplaatst voor een uitwisseling.

Voorwaarden voor het aanvragen van voorrang

Als je de hieronder gespecificeerde documentatie niet kunt verstrekken om voorrang te krijgen, moedigen we aan om je toch aan te melden. Naast de twee bovenstaande vereisten, zijn er redenen waardoor je voorrang kunt krijgen bij de selectie:

1. Economische redenen.

 • Je ontvangt de aanvullende beurs van DUOExterne link. Stuur dan een officieel document van DUO op waaruit blijkt dat je een aanvullende beurs ontvangt van meer dan €0,00. Een screenshot van “Mijn DUO” is niet voldoende.

2. Door een lichamelijke of mentale aandoening die je studie belemmert of je studie in het buitenland moeilijk maakt.

3. Door een eigen verklaring.

 • Kun je geen DUO-verklaring of medische verklaring verkrijgen, maar denk je wel in aanmerking te komen voor voorrang, dan kun je dit formulier (pdf) invullen en opsturen. Let op: je dient een toelichting te geven waarom je de benodigde documenten niet kunt aanleveren en een toelichting waarom je voorrang zou moeten krijgen. Je moet het document tevens laten ondertekenen door een studentendecaan of studieadviseur.

Prioriteitscategorieën

 • Prioriteit 1: de student bezit een geldige DUO-verklaring EN een medische verklaring.
 • Prioriteit 2: de student bezit ofwel een geldige DUO-verklaring OF een medische verklaring OF een eigen verklaring.
 • Andere studenten kunnen zich zonder voorrang aanmelden.

Financiering

Geselecteerde studenten ontvangen 1800 euro voor de programmakosten en accommodatie. Ongeveer de helft zal overblijven voor de financiering van je reis. Er zijn 25 plekken beschikbaar.

Meld je aan

De aanmeldingen voor de INCiTE summer school waren open van maandag 26 februari t/m maandag 25 maart 2024, 23:59 CET. De aanmeldingen voor INCiTE 2024 zijn nu gesloten.

Meld je aan via de volgende stappen:

 1. Vraag, indien van toepassing, eerst je medische verklaring en/of DUO-brief of eigen verklaring aan. Als je deze documenten niet zal aanleveren, kun je beginnen met stap 2 hieronder.
 2. Stuur een e-mail naar global@uva.nlExterne link met als titel: INCiTE aanmelding + [jouw naam]. Voeg je medische verklaring en/of DUO-brief of eigen verklaring toe. Indien je je aanmelding zonder prioriteit wilt voortzetten, dien je dit aan te geven in de email. Zodra wij je e-mail hebben ontvangen en je een prioriteitscategorie hebben toegewezen, ontvang je de link naar het INCiTE aanmeldingsformulier.
 3. Vul het formulier in. In het aanmeldingsformulier wordt je gevraagd om een ​​aanbevelingsbrief van een van je medestudenten (die je in het formulier kunt kopiëren en plakken) en een korte motivatie. Je wordt ook gevraagd om drie ‘global challengesExterne link’ waaraan je kunt werken te ranken. Wacht niet tot het laatste moment met het aanmelden! Dit is de laatste stap van je aanmelding.

Je wordt na aanmelding nog op de hoogte gesteld wanneer je de resultaten krijgt en over eventuele vervolgstappen.

Na je aanmelding

Selectie

25 studenten zullen worden geselecteerd via een loterijsysteem. De selectie vindt plaats via de volgende stappen:

 1. Je aanmelding wordt gecontroleerd en er wordt bepaald of je voldoet aan de voorwaarden voor INCiTE.
 2. Je wordt geplaatst in een prioriteitscategorie (eerste, tweede, restant).
 3. De loting start onder prioriteitscategorie 1.
 4. Indien niet alle 25 plekken gevuld zijn, wordt er een loting onder prioriteitscategorie 2 gedaan, eventueel gevolgd door een loting onder de aanmelders zonder prioriteit.

Uitgesloten van selectie

Je bent uitgesloten van selectie als een of meer van de volgende situaties op je van toepassing zijn:

 • Je aanmelding is onvolledig.
 • Je hebt deelgenomen aan een uitwisseling of je gaat op uitwisseling.
 • Je bent geen voltijd betalende UvA-student gedurende het hele INCiTE-programma.

Interesse?

Dit programma wordt gecoördineerd door het Bureau Internationale Studentenzaken, het centrale international office van de UvA. Als je vragen hebt, kun je een e-mail sturen naar global@uva.nlExterne link.