Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Studievertraging door studeerproblemen

Laatst gewijzigd op 09-04-2024 16:50
Haal je je vakken niet en dreig je studievertraging op te lopen? Je bent niet de enige. Bekijk wat je zelf kunt doen en bij wie je terecht kunt voor hulp.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Studievertraging door studeerproblemen

Je loopt studievertraging op als je de vakken van jouw programma niet in één keer, of bij de herkansing, haalt. Als het aantal vakken die je niet haalt oploopt, dan is het slim om in actie te komen. Kijk wat je zelf kunt doen en bij wie je terecht kunt voor hulp. 

Train je studievaardigheden 

Tijdens je studie krijg je veel informatie te verwerken. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Een goede planning maken en slim lezen, helpt. Er zijn allerlei manieren om te leren studeren. Op deze pagina's over Studiemethoden en studievaardigheden vind je tips en handvatten om te leren studeren. Ook kun je deelnemen aan verschillende workshops StudievaardighedenExterne link van de studentendecanen van de UvA (kies category Study Skills).

Andere hulp en gesprekspartners 

Hebben de persoonlijke omstandigheden invloed op jouw studieplezier en studievoortgang? Je kunt altijd ergens terecht en je staat er niet alleen voor. Bekijk alle informatie en gesprekspartners rond studiebegeleiding en advies en gezondheid en welzijn.