Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?

Studiefinanciering

Laatst gewijzigd op 11-10-2022
Als je een voltijdopleiding aan de UvA volgt, kun je studiefinanciering aanvragen. Of je in aanmerking komt hangt af van je studie, je leeftijd en je nationaliteit of verblijfsstatus.
Vraag studiefinanciering aan
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Studiefinanciering bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een lening, een studentenreisproduct en eventueel een beurs. De lening moet je na je studie terugbetalen. Alleen het studentenreisproduct en een aanvullende beurs kunnen een gift worden. Lees alles over studiefinanciering op de website van DUO.Externe link

Studiefinanciering voor Nederlandse studenten

Als je de Nederlandse nationaliteit hebt en een studie doet bij de UvA, kun je een lening krijgen voor je opleiding. Je moet jonger zijn dan 30 als je studiefinanciering ingaat.

Studiefinanciering voor buitenlandse studenten

Kom je uit het buitenland en ben je onder de 30 jaar? Soms heb je dan recht op studiefinanciering. Naast je leeftijd zijn je studieprogramma en je nationaliteit of verblijfsstatus van belang. Kijk voor details op de website van DUOExterne link.

Waar vraag ik studiefinanciering aan?

Studiefinanciering vraag je in 3 stappen aan via de website van DUO.

  • Vraag een DigiD met sms-controle aan. DigiD is je inlogcode voor de hele overheid. Je krijgt na je aanvraag binnen 5 werkdagen een brief met inloggegevens.
  • Regel een persoonlijke OV-chipkaart. Als je studiefinanciering hebt, krijg je een studentenreisproduct. Je hebt een persoonlijke OV-chipkaart nodig om je studentenreisproduct op te laden.
  • Log in op Mijn DUO om studiefinanciering aan te vragenExterne link. Lees elk bericht van DUO goed, zodat je de studiefinanciering krijgt waar je recht op hebt.

OV: studentenreisproduct

Met het studentenreisproduct reis je gratis of met korting met de trein, tram, bus en metro in heel Nederland. Je regelt het studentenreisproductExterne link op het moment dat je studiefinanciering aanvraagt. Het regelen van het reisproduct kost tijd. Wacht daarom niet te lang met aanvragen.

Extra beurs voor leraren

Heb je een opleiding in het hoger onderwijs afgerond en ga je daarna een lerarenopleiding doen? In sommige gevallen heb je dan recht op een jaar extra prestatiebeurs. De voorwaarden hiervoor vind je op de website van DUO. Als je geen recht (meer) hebt op studiefinanciering, dan misschien wel op een tegemoetkoming lerarenExterne link.