Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Studeren in het buitenland met een fysieke of economische belemmering

Laatst gewijzigd op 08-02-2024 11:34
Ook met een (economische of fysieke) belemmering kun je studeren in het buitenland. Lees welke extra hulp en ondersteuning er beschikbaar is.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Diversiteit en inclusie zijn voor de UvA belangrijke kernwaarden. Daarom willen we dat álle studenten evenveel mogelijkheden hebben om tijdens hun studie op uitwisseling te gaan, stage of onderzoek te doen in het buitenland of een andere internationale ervaring op te doen. 

De inclusie top-up op je Erasmus+-beurs

We doen er alles aan het Erasmus+ programma zo inclusief mogelijkExterne link te maken. Daarom is er als je een Erasmus+-beurs ontvangt, een top-up beschikbaar als je een economische belemmering of een of meerdere belemmeringen die vallen onder een handicap of gezondheidsproblemen ervaart. Dit noemen we de inclusie-top-up. Je kunt deze top-up aanvragen voor een maandelijks bedrag van € 250,00 voor mobiliteiten die langer dan een maand duren. Meer (gedetailleerde) informatie, ook met betrekking tot de aanmeldingsprocedure, is beschikbaar op Canvas nadat je bent geselecteerd voor een Erasmus+-beurs. 

Overzicht van toegankelijke instellingen

Erasmus+ programma werkt samen met UvA Ideas, het platform dat wordt beheerd door studenten met een beperking, om een overzicht te creëren van instellingen en andere universiteiten binnen Europa die toegankelijk zijn. Dit overzicht is binnenkort hier beschikbaar. We werken ook samen met andere universiteiten en betrokken organisaties om (nieuwe) ontwikkelingen met elkaar te delen en te verbeteren. 

Contact

Let op: selecteer eerst je opleiding

Contactgegevens