Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Studentenverenigingen voor gender/seksualiteit

Laatst gewijzigd op 11-08-2023 08:06
Een aantal studentenverenigingen vertegenwoordigt studenten die deel zijn van de LHBTIQA+-gemeenschap en/of zich bezighouden met gender en seksualiteit.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Amsterdamse Studentenvereniging Gay (A.S.V.Gay)

A.S.V.Gay is dé Amsterdamse studentenvereniging voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten. De vereniging bestaat sinds maart 2010 en is met ruim 360 leden de grootste LHBTIQ+-studentenvereniging van Nederland. A.S.V.Gay komt elke woensdag samen om te borrelen. Kijk voor meer informatie op de website van A.S.V.GayExterne link.

HeforShe X UvA

HeforShe x UvA is een studentenvereniging van de Universiteit van Amsterdam en onderdeel van de wereldwijde HeforShe beweging. Dit is een beweging die is opgericht door de Verenigde Naties met als doel het tegengaan van genderongelijkheid. HeforShe x UvA staat onder andere voor gendergelijkheid, het afbreken van schadelijke stereotypes en gendernormen en een intersectionele kijk op privilege en discriminatie. De vereniging wil oplossingen vinden voor bestaande ongelijkheid door het gesprek aan te gaan en ervaringen te delen. Daarin betrekken ze studenten van diverse studies en met verschillende achtergronden. HeforShe x Uva organiseert evenementen zoals discussies rondom het onderwerp gender en gelijkheid, netwerkevenementen, workshops, gastcolleges en filmvertoningen. Maar de vereniging komt ook vaak samen voor de gezelligheid. Je vindt meer informatie op de website van HeforShe x UvAExterne link.

UvA Pride

UvA Pride is een platform voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender studenten van de UvA. Ze vormen zo een sociaal netwerk, maar richten zich ook op het verspreiden van kennis en begrip over gender en seksualiteit. Meer informatie vind je op de website van UvA PrideExterne link

Vereniging de Jongeheerenborrel

De Jongeheerenborrel (JHB) is voor jonge heeren die andere jonge heeren leuk vinden en is iedere eerste vrijdag van de maand in Amsterdam. Wil je op een informele, gezellige manier kennis maken met de JHB? Stuur ze een e-mailExterne link of kijk op de Facebookpagina van de JBHExterne link.