Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Studentenverenigingen voor academische of sociale betrokkenheid

Laatst gewijzigd op 06-10-2023 16:29
Een aantal studentenverenigingen richt zich op academische of sociale betrokkenheid.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Amsterdamse Studenten Debat Vereniging Bonaparte

De Amsterdamse Studenten Debatvereniging Bonaparte is opgericht in 1998. Sindsdien is Bonaparte uitgegroeid tot de beste debatvereniging van Nederland. Sommige leden komen vooral om te debatteren, anderen juist voor de gezelligheid. Bonaparte kent geen ontgroening, opkomstplicht, jaarclubs of disputen, maar wel commissies waarin je snel actief kunt worden. Het maakt bij de vereniging niet uit welke studie je doet, met welke politieke partij je je identificeert en of je een bachelor of master student bent. Ze organiseren door het jaar heen veel activiteiten zoals feesten, etentjes, filmavonden, een gala en verschillende debattoernooien. Bij Bonaparte krijg je de kans om zowel de geest te scherpen als te genieten van het studentenleven. Kijk voor meer informatie op de website van BonaparteExterne link.

ASIF Ventures

ASIF Ventures is een durfkapitaalfonds gericht op Amsterdamse studenten. ASIF investeert universiteitsfondsen in startups van studenten en net-afgestudeerden. Zo willen ze de kloof tussen student-ondernemers en durfkapitaal financiering overbruggen. Dat doet ASIF ook via hun evenementen, connecties and investeringen. Het doel is om ondernemerschap in Amsterdam aan te sporen door het begeleiden van en investeren in startups die geleid worden door studenten. Voor meer informatie kijk je op de website van ASIF VenturesExterne link.

180 Degrees Consulting Amsterdam

180 Degrees Consulting Amsterdam richt zich op zeer gemotiveerde studenten die geïnteresseerd zijn in sociale impact en praktijkgericht werk en leidt ze op tot geweldige consultants. Deze consultants werken samen in teams om aanbevelingen te doen aan organisaties met sociale impact (NGO's, liefdadigheidsinstellingen en sociale ondernemingen) met betrekking tot hun zakelijke uitdagingen. Als zodanig verbindt 180 DC Amsterdam de onbenutte capaciteiten van de beste studenten van Amsterdam met de onvervulde behoeften van organisaties met sociale impact. Kijk voor meer informatie op de website van 180 Degrees Consulting AmsterdamExterne link.

Enactus UvA (Sociaal ondernemen)

Enactus heeft als doel om oplossingen voor sociale, economische en ecologische problemen in Amsterdam te vinden met behulp van ondernemerschap. Enactus is een netwerk van studenten, het hoger onderwijs en leiders uit het bedrijfsleven die samen actie ondernemen om levens te veranderen en een betere, duurzame wereld mogelijk te maken. Meer informatie vind je op de website van EnactusExterne link.

IFMSA-UvA (Medisch)

IFMSA is een internationale medische studentenvereniging die zich richt op Global Health en alles wat daar invloed op heeft. Veel studenten in het AMC zijn lid van IFMSA-UvA. Omdat Global Health een breed begrip is, organiseert IFMSA een groot aantal verschillende activiteiten binnen dit thema. Zo zijn er klinische stages, onderzoeksstages, keuzecursussen en congressen. IFMSA is ook bekend van het Teddy Bear Hospital, uitwisselingsprogramma's en voorlichting over seks en seksualiteit. Kijk voor meer informatie op de website van IFSMAExterne link.

Mozaïek (Maatschappelijk-medisch)

Medische studentenvereniging Mozaïek (MVM) bestaat uit studenten die zich richten op maatschappelijke kwesties binnen de geneeskunde. Sinds de oprichting in 2007 heeft Mozaïek door middel van haar projecten de aandacht voor deze kwesties gevraagd en geprobeerd een bijdrage te leveren aan de oplossingen.

Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB)

SIB is dé internationaal georiënteerde studentenvereniging van Amsterdam. Open voor alle studenten ongeacht studierichting. SIB kent geen verplichtingen, maar wel inhoud en gezelligheid. De vereniging borrelt elke woensdag in café Havelaar (Voetboogstraat 22) vanaf 20.30 uur, waar je welkom bent om met iedereen kennis te maken. Meer informatie vind je op de website van SIBExterne link.

United Nations International Student Conference of Amsterdam (UNISCA)

UNISCA staat voor United Nations International Student Conference of Amsterdam. UNISCA is een stichting die Model United Nations (MUN) organiseert in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. UNISCA biedt een interdisciplinaire zomercursus van 6 EC aan, die is gebaseerd op het principe van Model United Nations. Deze cursus is niet alleen een officiële MUN, het is een internationaal goedgekeurde cursus en open voor studenten van alle universiteiten. De accreditatie van 6 EC maakt UNISCA uniek in vergelijking met andere MUN-organisaties.