Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Studentenverenigingen gericht op kunst, muziek of media

Laatst gewijzigd op 11-08-2023 08:06
Een aantal studentenverenigingen biedt mogelijkheden om deel te nemen aan kunst-, muziek- of media-activiteiten.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Amsterdams Studentenprojectkoor (ASPK)

Met een betoverende mix van muziek en theater brengt het Amsterdam Student Projectkoor het podium tot leven. Het ASPK is een gezellige gemeenschap van studenten en oud-studenten, waarbij sommige leden solistische rollen vertolken en anderen liever in het koor zingen. Twee keer per jaar staat het ASPK in de spotlights en brengt uitdagende operettes die even humoristisch als boeiend zijn. Het ASPK komt elke maandagavond samen voor repetities, die vaak eindigen met een gezellig samenzijn, waarbij een gevoel van camaraderie onder onze leden wordt gestimuleerd. Als lid van het ASPK kun je deelnemen aan verschillende feesten, spannende zijprojecten en avontuurlijke koorweekends. Meer informatie vind je op de website van het ASPKExterne link.

Particolarte

Particolarte is een studentenvereniging gericht op kunst en cultuur. Het is dé plek om jezelf creatief te uiten of ontwikkelen. Ze organiseren open podia, hebben een maandblad en er zijn verschillende commissies voor allerlei verschillende kunstvormen, zoals toneel en beeldende kunst. Kijk je liever naar andermans kunst? Particolarte stelt elke maand een culturele agenda samen met onder andere concert-, theater- en museumbezoeken. De vereniging is een uitstekend beginpunt om het culturele leven van Amsterdam te ontdekken. Daarnaast borrelen ze elke maandag in ‘de Krater’ aan de Prinsengracht en organiseren ze weekenden weg in binnen- en buitenland. Meer informatie vind je op de website van ParticolarteExterne link.

Studenten Toneel Amsterdam (STA!)

STA! is een studentenvereniging voor iedere student die van gezelligheid en toneelspelen houdt. Ieder jaar zetten groepen studenten onder leiding van verschillende regisseurs knallende voorstellingen neer. Daarnaast biedt STA! geregeld workshops en andere theatergerelateerde activiteiten aan. Als de leden niet op de planken staan, is gezelligheid van het grootste belang. Borrels, feestjes, weekenden en reisjes zijn bij STA! niet schaars. Of je nu al een contract hebt in Hollywood of nog totaal geen ervaring hebt met toneelspelen, bij STA! is iedere student welkom. Meer informatie vind je op de website van STA!Externe link.

Studentenkoor Amsterdam (SKA)

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een enthousiast en ambitieus koor van studenten en oud-studenten. Drie keer per jaar geeft het koor concerten met werken van diverse componisten zoals Bach, Brahms, Mozart en Rachmaninov. Het koor zingt zowel a capella als begeleid door een (studenten)orkest. Het SKA valt onder Cultuurcentrum CREA, waar het koor iedere woensdagavond repeteert. Repetities worden vaak afgesloten met een borrel. Daarnaast organiseert het SKA feesten, bijprojecten en koorweekenden. Meer informatie en auditie-data vind je op de website van SKAExterne link.

Sweelinck Orkest

Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck is opgericht in 1878 en is daarmee het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het orkest bestaat uit ongeveer tachtig enthousiaste studenten van Amsterdamse universiteiten en hogescholen die iedere donderdagavond van half 8 tot half 11 repeteren in de Singelkerk in het centrum van Amsterdam. De concerten vinden plaats op toplocaties in Amsterdam (Concertgebouw, Beurs van Berlage) en daarbuiten (de Geertekerk in Utrecht). Meer informatie over het orkest en audities vind je op de website van het Sweelinck OrkestExterne link.