Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Sectie Psychologie Studenten (SPS-NIP)

Laatst gewijzigd op 23-10-2023 14:32
SPS-NIP is de sectie Psychologie Studenten van het Nederlands Instituut van Psychologen. Op deze pagina lees je meer over wat SPS-NIP doet en hoe je met ze in contact komt.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Wat doet SPS-NIP? 

SPS-NIP is een onderdeel van de beroepsvereniging NIP. SPS-NIP biedt activiteiten, lezingen, diensten en informatievoorziening aan met als doel de kloof tussen je studie en het werkveld te verkleinen. SPS-NIP is voor en door studenten. 

Over het NIP

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) is met meer dan 13.000 leden al 80 jaar de grootste beroepsvereniging in Nederland. Het NIP zet zich in voor de psycholoog als professional en voor de psychologie als vak. Zij zijn gesprekspartner in Den Haag en zitten aan tafel met uiteenlopende instanties. Het NIP bestaat uit verschillende soorten secties, die verschillende richtingen binnen de psychologie vertegenwoordigen. De Sectie Psychologie Studenten (SPS) vertegenwoordigt de stem van de psychologiestudent. 

Organisatie en bestuur 

Naast een landelijk bestuur heeft elke universiteit een stedelijk bestuur of enkele vertegenwoordigers. Zij organiseren activiteiten op landelijk en regionaal niveau. SPS-NIP heeft twee vertegenwoordigers die aan de UvA studeren. Je kunt hun benaderen met vragen of ideeën. 

Vacatures 

Wil jij jezelf verder ontwikkelen en andere studenten helpen? SPS-NIP zoekt nog mensen die vertegenwoordigers op de UvA willen ondersteunen. Lijkt een stedelijk bestuur je wel wat? Stuur dan een mailtje naar stedelijkbestuuruva@spsnip.nl voor de mogelijkheden. Wil jij je op een andere manier inzetten voor je medestudenten, bekijk dan alle vacatures van SPS-NIPExterne link

Contact 

Vragen of ideeën voor een activiteit? Stuur de vertegenwoordigers van de UvA een e-mail of een bericht via Facebook: