Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Scriptieprijzen

Laatst gewijzigd op 29-02-2024 13:49
Misschien komt je scriptie in aanmerking voor een prijs. Verschillende instanties kennen prijzen toe aan de beste scripties.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Een scriptieprijs beloont de schrijver van de beste scriptie of thesis op een bepaald gebied met bijvoorbeeld een geldbedrag, publicatie of stageplaats. Scriptieprijzen worden meestal uitgereikt om onderzoek naar een bepaald onderwerp te stimuleren. 

Scriptieprijzen algemeen: een greep

Een greep uit de scriptieprijzen die er zijn:

 • UvA-scriptieprijsExterne link
  De UvA-scriptieprijs is een UvA-brede prijs.
 • Unilever Thesis PrizeExterne link
 • De SER-scriptieprijsExterne link, voor scripties over sociaal-economische onderwerpen of een ander onderwerp op een van de terreinen waarop de Sociaal-Economische Raad actief is.
 • Scriptieprijs LeesbevorderingExterne link
  De prijs, ter waarde van €1.000, wordt tweejaarlijks uitgereikt aan de auteur van de beste afstudeerscriptie op het gebied van leesbevordering. Hieronder vallen diverse onderzoeksthema’s: leescultuur, leesmotivatie en -gedrag, leesbegrip, lezersprofielen, de sociale of maatschappelijke functie van lezen, digitaal lezen, lezen in relatie tot andere media, de rol van lezen binnen literatuuronderwijs en cultuureducatie, maar ook onderzoek naar good practices of succesfactoren binnen leesbevordering.
 • Scriptieprijs van de vakbewegingExterne link
  Bestemd voor (bijna-)afgestudeerde studenten aan een masteropleiding van een Nederlandse universiteit die een scriptie hebben geschreven over een onderwerp dat betrekking heeft op het werkgebied van de vakbeweging of de rol van de vakbeweging behandelt.

Bekijk het complete overzicht van scriptieprijzenExterne link.