Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?

Scriptie en afstudeerproject

Laatst gewijzigd op 28-10-2022
Op deze pagina vind je algemene informatie over je scriptie of afstudeerproject: van de inhoud en wanneer te starten, tot hulp bij het schrijven en het inleveren en publiceren van je scriptie. Kijk voor specifieke regels en richtlijnen op Canvas of vraag je scriptiebegeleider.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • Je scriptie inleverenBij het inleveren van je scriptie moet je rekening houden met een aantal zaken. We zetten ze op een rijtje.
  • Waar een academische tekst aan moet voldoenAcademisch schrijven is een vaardigheid die je tijdens je studie ontwikkelt. Lees hoe je dat aanpakt en waar een academische tekst aan moet voldoen.
  • Hulp bij het vinden van wetenschappelijke literatuur en onderzoeksdataVoor onderzoek doen en het schrijven van teksten heb je academische literatuur en/of onderzoeksdata nodig. Waar en hoe vind je goede en relevante bronnen?
  • Hulp bij academisch schrijvenWil je hulp of advies bij het verbeteren van jouw academische schrijfvaardigheid? De UvA biedt gratis mogelijkheden om je schrijfvaardigheid in het Nederlands of het Engels te verbeteren.
  • Hulp bij methoden en statistiekHier lees je hoe je hulp kunt krijgen bij je methodologische en statistische vragen. Ook vind je de antwoorden op veelgestelde vragen rond dit onderwerp.
  • Hulp als je vastloopt met je scriptieKom je niet verder met je scriptie door bijvoorbeeld stress, motivatieproblemen, uitstelgedrag of angst het niet goed genoeg te doen? Er zijn meerdere plekken om begeleiding te krijgen.