Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Religieuze en spirituele studentenverenigingen

Laatst gewijzigd op 11-08-2023 08:06
Verschillende studentenverenigingen in Amsterdam richten zich op religie of spiritualiteit.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

CSFR (Christelijk)

Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. is het hoofdstedelijke dispuut van C.S.F.R (Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato), wat 'Vereniging voor Studenten op Reformatorische Grondslag' betekent. Het is een landelijke christelijke studentenvereniging met ongeveer 800 leden. De vereniging is bedoeld om gereformeerde studenten  bij elkaar te brengen en zo vriendschappen te vormen. De C.S.F.R. bestudeert de Bijbel en de gereformeerde beginselen. Kijk voor meer informatie op de website van de C.S.F.R.Externe link

Hindoe Studenten Forum Nederland (HSFN)

HSFN is een studentenvereniging die zich volledig richt op de behoeften van hindoe-Studenten. De vereniging heeft een afdeling die actief is in de regio Amsterdam. Het doel van HSFN is het vergroten van de samenhang onder hindoe-studenten in Nederland, het vertegenwoordigen van hindoe-studenten en het organiseren van gezellige en informatieve activiteiten. HSFN is sinds november 2001 actief en blijft groeien. Kijk voor meer informatie op de website van HSFNExterne link.

Ichthus (Evangelisch)

Evangelische Studentenvereniging Ichthus Amsterdam staat voor gezelligheid, hechte vriendschappen en samen God beter leren kennen, ieder op zijn eigen manier. Van katholiek tot protestants tot baptist, uit bijna elke stroming is er wel iemand lid bij Ichthus Amsterdam. In de vereniging staan Bijbelstudies centraal, maar er worden ook lezingen en verenigingsavonden georganiseerd. De leden eten iedere dinsdag gezamenlijk in de Christ Church, gaan vaak spontaan wat drinken in een café of vieren de verjaardag van een Ichtiaan in één van de Ichthus-huizen. Kijk voor meer informatie op de website van IchtusExterne link.

Muslim University Students of Amsterdam (MUSA)

Muslim University Students of Amsterdam (MUSA) is de islamitische studentenvereniging aan de Universiteit van Amsterdam. Het bestuur van de MUSA doet zijn best om leden een stem binnen de UvA te geven. De verbinding tussen moslimstudenten en niet-moslimstudenten staat centraal. De MUSA wil dat elke student zich thuis voelt op de UvA en wil samen met haar leden zorgen voor een inclusieve omgeving. Met dat doel organiseren ze diverse activiteiten en evenementen. Je vindt meer informatie op de website van MUSAExterne link.

Navigators Studentenvereniging Amsterdam (Christelijk)

Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA) is met 220 actieve leden de grootste christelijke studentenvereniging van Amsterdam. Geloof in God is het hart van NSA. De vereniging is een plek voor studenten waar ruimte is voor gezelligheid, persoonlijke ontwikkeling en geloof. Bij NSA kan je ontdekken hoe het is om christen én student te zijn. Je vindt meer informatie op de website van de NSAExterne link.

Student Meditation 

Student Meditation is een vereniging voor studenten en medewerkers van de UvA. Het doel van de vereniging is om het mentale welzijn van studenten, onderzoekers en docenten van de UvA te vergroten en ze kennis te laten maken met (de voordelen van) mediatie. Meer informatie vind je op de website van Student MeditationExterne link.  

Thomas van Aquino Student Association

De Thomas van Aquino Student Association is een Amsterdamse studentenvereniging op rooms-katholieke grondslag. De vereniging bestaat uit een groep jongeren die elkaar ontmoet in de Krijtberg, de kerk van de H. Franciscus Xaverius aan het Singel, tegenover de UB. Ook als je geen religieuze achtergrond hebt, maar wel belangstelling voor het katholieke geloof, ben je welkom bij de vereniging. Meer informatie vind je op de website van de Thomas van Aquino Student AssociationExterne link