Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Twee meisjes lopen lachend op Science Park

Ontwikkel je studievaardigheden

Laatst gewijzigd op 13-02-2024 18:17
Artikelen en studieboeken lezen en verwerken, een planning maken, tentamens voorbereiden, academisch schrijven en prioriteiten stellen in vrije tijd en studie: studeren aan de universiteit vraagt om het ontwikkelen van studievaardigheden. De UvA biedt online tips, workshops en meer.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • Studiemethoden en -vaardighedenDe onderstaande pagina's geven tips over hoe je je studievaardigheden kunt verbeteren. Hoe begin je bijvoorbeeld met het leren van een boek of artikel en hoe schrijf je een academische tekst? Neem eens een kijkje op de pagina over omgaan met struikelblokken als je problemen ervaart bij het studeren in het algemeen, zoals weinig motivatie of uitstelgedrag.
  • Workshops StudievaardighedenExterne linkLeer je studie en vrije tijd plannen, slim lezen, studiestof verwerken, tentamens maken.
  • Hulp bij academisch schrijvenWil je hulp of advies bij het verbeteren van jouw academische schrijfvaardigheid? De UvA biedt gratis mogelijkheden om je schrijfvaardigheid in het Nederlands of het Engels te verbeteren.
  • E-coaching voor timemanagement en effectief studerenE-coaching is een vorm van coaching die online plaatsvindt. Tijdens het e-coachingstraject werk je zelf actief aan je eigen ontwikkeling, waarbij de coach je ondersteunt.