Welke opleiding volg je?

Online Study Space: de online studieomgeving van de UvA

Laatst gewijzigd op 21-07-2022
In de Online Study Space kun je de voordelen van studeren op fysieke studieplekken ervaren waar je ook bent. Je kunt online studeren met anderen en gebruikmaken van begeleiding.Open de Online Study Space in Microsoft Teams
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Samen studeren vanuit huis

Online Study Space is dé plek waar je online kunt studeren en samenwerken, waar je inspiratie opdoet, informatie deelt en nieuwe mensen ontmoet.

Samen studeren geeft structuur en motiveert. In de Online Study Space kan dat altijd en overal, waar en wanneer je ook inlogt. En alle studenten zijn welkom. De hosts – zelf ook student – maken je wegwijs in de online omgeving en leiden de studiesessies in goede banen. Online Study Space is een online variant van studieplekken in de bibliotheek, en meer dan dat. De mogelijkheden binnen Online Study Space worden steeds breder, onder meer door het aanbod van workshops, spreekuren van docenten en initiatieven van medestudenten.  

De studieomgeving

De online studieomgeving is 24/7 open. Je kunt je eigen studiesessie beginnen en daarvoor medestudenten uitnodigen, of kijken wie er op dat moment online aan het studeren zijn.

Begeleide studiesessies

Op diverse dagen worden studiesessies begeleid door een host. In deze sessies wordt een vast programma van studieblokken en pauzes aangehouden.

Andere mogelijkheden

Online Study Space heeft naast begeleide studiesessies verschillende andere studieruimtes en kanalen. Voorbeeld kanalen:

  • 'Scriptie': haak aan bij een begeleide sessie scriptieschrijven
  • 'Study Tips': voor het delen van studietips
  • Kantine-kanaal: om te kletsen met anderen tijdens een virtueel kopje koffie

Deze software heb je nodig

Om in de Online Study Space te kunnen, moet je Microsoft Teams op je computer hebben gedownload. Let op: om dit te kunnen doen, moet je eerst toegang hebben tot Microsoft 365. De UvA biedt gratis beide aan. In Microsoft Teams log je in met je UvA-mailadres en zie je 'Online Study Space UvA (OSS)' in het menu.

Het geluid van de Bibliotheek

Leidt muziek je te veel af tijdens het studeren? Als student kun je gebruikmaken van een klanklandschap (3D) om de sfeer van de Bibliotheek te recreëren als je elders zit te studeren. Zet je koptelefoon op of doe je oordopjes in, zet de video aan en je waant je binnen de kortste keren in de studieruimte van de Bibliotheek (locatie: Universiteitsbibliotheek Singel).

We gebruiken cookies

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens