Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Ondernemerschap

Laatst gewijzigd op 20-03-2024 19:50
Denk je eraan om te gaan ondernemen? Hier ontdek je of ondernemen iets voor jou is en hoe je dit tijdens je studietijd verder kunt ontwikkelen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Ontdekken of ondernemerschap bij je past

Nieuwsgierig naar jouw kwaliteiten als ondernemer of als ondernemende medewerker en hoe je deze kunt ontwikkelen? Het UvA Student Career CentreExterne link biedt begeleiding in een individueel gesprek om te ontdekken wat bij je past en hoe je hier vorm aan geeft.

Starten als ondernemer

Heb je een concreet idee voor het opzetten van jouw eigen onderneming? Dan kun je terecht bij het ACE Incubator, de universitaire incubator van Amsterdam. De ACE programma’s zijn voornamelijk gericht op bèta-studies, maar studenten met een andere achtergrond zijn ook welkom. Ook vind je er mogelijkheden om financiering aan te vragen. 

Sociaal ondernemen met studentenvereniging Enactus 

Je kunt je ook aansluiten bij Enactus. Dit netwerk van studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven heeft als doel om oplossingen voor sociale, economische en ecologische problemen in Amsterdam te vinden met behulp van ondernemerschap. Meer informatie vind je op de website van Enactus UvAExterne link.

Onderwijs over ondernemerschap

Wil je je meer verdiepen in ondernemerschap en ondernemende vaardigheden en kennis ontwikkelen? De UvA en het Amsterdam Center for Entrepreneurship bieden onderwijs aan op dit gebied.

Minor Entrepreneurship

Wil je tijdens je studie meer leren over ondernemerschap? Aan de Uva kun je een minor volgen in ondernemerschap.

Master Entrepreneurship

Wil je je specialiseren in ondernemerschap na je bachelor? Aan de UvA kun je de Master Entrepreneurship doen. Let hierbij goed op de ingangseisen.

  • Je leert om breed, wetenschappelijk onderbouwd naar ondernemend gedrag en ondernemerschap te kijken. 
  • Je ontwikkelt de mentaliteit en vaardigheden waar ondernemerschap om vraagt.
  • Lees meer over de Master EntrepreneurshipExterne link.