Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Binnenstad najaar 2017

Omgaan met struikelblokken

Laatst gewijzigd op 11-08-2023 08:05
De onderstaande pagina's geven tips over hoe je om kan gaan met een aantal struikelblokken die tijdens je studie kunnen voorkomen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met uitstelgedrag of tentamenstress? Wil je je studievaardigheden ontwikkelen, zoals geconcentreerd kunnen studeren, neem dan eens een kijkje op de pagina over studievaardigheden.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • Gemotiveerd blijven Het kost weinig moeite om dagelijks met je studie bezig te zijn als je gemotiveerd bent. Maar hoe vind en behoud je die motivatie?
  • Uitstelgedrag voorkomen Uitstelgedrag kan je studie flink in de weg zitten. Gelukkig zijn er dingen die je kan doen om uitstelgedrag te voorkomen.
  • Een schrijfblokkade overwinnenSoms loop je vast bij het schrijven van een tekst. Hier vind je tips om een schrijfblokkade te overwinnen.
  • Omgaan met tentamenstressHet is normaal om stress te ervaren tijdens een tentamen. Maar als de spanning te hoog wordt, gaat het je belemmeren. Hier lees je tips voor het verminderen van tentamenstress.
  • Omgaan met piekergedachtenNegatieve en piekergedachten kunnen erg vervelend zijn. Hoe breng je de storm in je hoofd tot rust?
  • Sociale vaardigheden op de universiteitWanneer je gaat studeren, ontmoet je een heleboel nieuwe mensen. Hoe ga je makkelijk het contact aan?