Informatie

Help je ons de site te verbeteren door een paar vragen te beantwoorden? Dit duurt maar 5 minuten. Start de enquêteExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Motivatiebrief schrijven

Laatst gewijzigd op 11-05-2023
Met een goede motivatiebrief weet je je de werkgever te overtuigen van jouw talenten en kwaliteiten.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Je motivatiebrief is een belangrijk onderdeel van je sollicitatie. Het is een veelgebruikt middel om kandidaten te selecteren en voor jou de kans om jezelf te presenteren. Een motivatiebrief is bedoeld ter ondersteuning van jouw cv en geen herhaling ervan.

Het laat zien wat je motivatie en geschiktheid voor een functie is. Je wil de lezer vooral nieuwsgierig maken om met jou in gesprek te gaan. Houd het daarom kort en krachtig en zorg dat je de brug slaat tussen wat jij wil en wat de werkgever zoekt.

We gebruiken cookies

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien

Het schrijven van een motivatiebrief


Twee personen zitten naast elkaar en bekijken elkaars laptop

Workshop volgen

Door de workshop 'Motivatiebrief schrijven' te volgen, leer wat een goede motivatiebrief maakt en wat een werkgever overtuigt van jouw kwaliteiten. Bekijk UvA CorsizioExterne link om te zien wanneer de eerstvolgende workshop plaatsvindt en je in te schrijven.

Je kan ook je motivatiebrief laten checken door een loopbaanadviseur. Maak daarvoor een afspraak bij het Student Careers Centre.