Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Master in het buitenland

Laatst gewijzigd op 10-10-2023 11:21
Denk je erover om een volledige master in het buitenland te doen? Op deze pagina lees je hoe je je kunt oriënteren en voorbereiden op een master in het buitenland.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Stappenplan Master in het buitenland

  1. Een volledige master in het buitenland organiseer je zelf. Je schrijft je uit bij de UvA en schrijf je je in aan de universiteit van jouw voorkeur.
  2. Alle andere praktische zaken regel je ook zelf. Je zorgt dat je ingeschreven staat bij de universiteit in het buitenland en je volgt een volledig programma met als doel een diploma.
  3. Houd er rekening mee dat een verblijf in het buitenland extra kosten en andere eisen met zich meebrengt. Bereid je goed voor.
  4. Lees de Guidelines (pdf) om een volledig beeld te krijgen van wat er komt kijken bij een volledig Master’s programma in het buitenland: oriënteren op jouw mogelijkheden, een programma en universiteit selecteren en het organiseren van je master in het buitenland.

Meer informatie en hulp

Ondanks het feit dat je alles zelf regelt om een master in het buitenland te kunnen volgen, kunnen medewerkers van de Universiteit van Amsterdam je adviseren over dit proces. Heb je na het lezen van het Stappenplan hierboven nog vragen? Dan kun je terecht bij de onderstaande afdelingen.

  • Bij de studentendecanen kun je praktische vragen bespreken over studiefinanciering, beurzen en andere financiële zaken.
  • Bureau Internationale Studentenzaken geeft algemene informatie over studeren in het buitenland en het aanmelden bij een andere universiteit. Daarnaast kunnen zij je informeren over mogelijkheden bij partneruniversiteiten en internationale netwerkverbanden van de UvA. 
  • De loopbaanadviseurs van het UvA Student Careers Centre begeleiden je bij oriëntatie- en keuzevragen. Tijdens een individueel gesprek krijg je meer inzicht in je eigen situatie en ben je beter in staat om antwoorden te vinden. Met hen kun je bespreken of het behalen van een buitenlandse master bij jou past en wat de meerwaarde ervan is voor jouw loopbaanwensen.