Welke opleiding volg je?

Master in het buitenland

Laatst gewijzigd op 06-02-2023
Denk je erover om een volledige master in het buitenland te doen? Op deze pagina lees je hoe je je kunt oriënteren en voorbereiden op een master in het buitenland.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Stappenplan Freemover

  1. Een volledige master in het buitenland organiseer je zelf. Als freemover schrijf je je uit bij de UvA en schrijf je je in aan de universiteit van jouw voorkeur.
  2. Alle andere praktische zaken regel je ook zelf. Als freemover sta je ingeschreven bij de universiteit in het buitenland en volg je een volledig programma met als doel een diploma.
  3. Ondanks het feit dat je zelf alles regelt, kunnen medewerkers van de Universiteit van Amsterdam je adviseren over dit proces. 
  4. Lees de Guidelines (pdf) om een volledig beeld te krijgen van wat er komt kijken bij een volledig Master’s programma in het buitenland: oriënteren op jouw mogelijkheden, een programma en universiteit selecteren en het organiseren van je master in het buitenland.

Meer informatie en hulp

Heb je na het lezen van het Stappenplan nog vragen? Dan kun je terecht bij Studenten Services voor advies en begeleiding.

  • Bij de studentendecanen kun je praktische vragen bespreken over studiefinanciering, beurzen en andere financiële zaken.
  • Bureau Internationale Studentenzaken geeft algemene informatie over studeren in het buitenland en het aanmelden bij een andere universiteit. Daarnaast kunnen zij je informeren over mogelijkheden bij partneruniversiteiten en internationale netwerkverbanden van de UvA. 
  • De loopbaanadviseurs van het UvA Student Careers Centre begeleiden je bij oriëntatie- en keuzevragen. Tijdens een individueel gesprek krijg je meer inzicht in je eigen situatie en ben je beter in staat om antwoorden te vinden. Met hen kun je bespreken of het behalen van een buitenlandse master bij jou past en wat de meerwaarde ervan is voor jouw loopbaanwensen.